5 прикрих помилок, яких ви припускаєтесь, використовуючи обробну дошку
Джерело:
CountrylivingБез обробної дошки не обходиться приготування жодної страви, навіть якщо це бутерброд. Але, попри всю важливість цього предмета на кухні, ви коли-небудь замислювались, як користуватися ним правильно?
Ну ж бо перевірте себе, прочитавши нашу добірку правил.
Читайте також: Як розморозити продукти за допомогою тертки й ще 4 несподіваних лайфхаки
Ви нарізаєте всі продукти на одній дошці
Для м'яса, риби, овочів та фруктів слід використовувати різні дошки. Обробляючи м'ясо чи рибу, пам'ятайте: на поверхні дошки (особливо дерев'яної) залишаться бактерії, які потраплять на овочі або фрукти, якщо ви станете нарізати їх на ній же.
Не використовуйте одну дошку для нарізання всіх продуктів / Фото Hoc11
Ви обираєте дошки неправильного розміру
Щоб зрозуміти, чи правильного розміру ваша дошка, покладіть ніж навскіс неї. В ідеалі він має бути на декілька сантиметрів меншим за поверхню дошки.
Цікаво: Як правильно розігріти вчорашній рис: ці хитрощі має знати кожен
Ви віддаєте перевагу скляним або мармуровим дошкам
Дошки з цих матеріалів мають дуже гарний вигляд. Але, часто їх використовуючи, ви псуєте ножі. Із кожним дотиком ножа до дошки лезо зазнає пошкоджень. Поступово ніж втрачає свій вигляд і стає зовсім незручним у використанні.
Об скляні дощечки можна пошкодити лезо ножа / Фото Derevostroika
Ви миєте дерев'яні дошки в посудомийній машині
Гаряча вода шкодить дерев'яним виробам: вони вкриваються тріщинами. Поклавши дошку до посудомийної машини, ви ризикуєте зіпсувати кухонний інвентар.
Ви складаєте дошки до шафки вологими
Не можна ховати до шафи вологі обробні дошки. Вологе середовище – ідеальне для розмноження бактерій. Краще дочекайтеся, поки дошка висохне чи протріть її насухо рушником.
Не ховайте в шафу вологу обробну дошку / Фото Goodhouse