Ідеї 24 розповідають, чим саме корисний чорнослив. Про цей сушений смаколик читайте далі у нашому матеріалі.
Цікаво знати Неймовірна смакота: топ-5 популярних соусів до макаронів
Чому корисно вживати чорнослив
Більшість знає, що чорнослив сприяє обміну речовин та може допомогти запобігти запору. Такі чудові властивості пояснюють тим, що сушена слива є чудовим джерелом клітковини. Саме вона сприяє частим метаболічним процесам. У 100 грамах чорносливу, а це близько 10 ягід, міститься майже 7 грамів поживних складників, які є дуже важливими та потрібними у щоденному раціоні.
Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, жінкам варто щодня їсти від 22 до 28 грамів клітковини, тоді як чоловікам варто споживати від 28 до 34 грамів.
Чорнослив прискорює обмін речовин / Фото Shutterstock
Ще однією перевагою чорносливу є те, що він сприяє зміцненню кісток.
В одному дослідженні, опублікованому в Osteoporosis International, дослідники виявили, що щоденне вживання 5 – 6 штучок чорносливу може допомогти запобігти втраті кісткової маси,
– розповідає Крістофер Мор – доктор філософії, науковий співробітник та співвласник компанії Mohr Results.
Споживання клітковини особливо важливе для жінок у постменопаузі. У цей період в організмі знижений рівень естрогену, що з часом може призвести до низької щільності кісткової тканини. Сильні втрати спровокують появу захворювання, остеопенії – слабкість кісток через втрату маси.
Дізнайтесь За що спортсмени так люблять бічну планку: усі переваги універсальної вправи
Нові дані свідчать про те, що така ж кількість чорносливу може допомогти покращити фактори ризику серцевих захворювань та запалень. І у вас, безумовно, є виграшне доповнення до раціону та їжа, яка повинна бути постійною у вашому раціоні,
– додає науковець.