Хрумка скоринка та багато соковитої начинки – що може бути краще? Рецепт лінивого відкритого пирога з лавашем та сиром – знахідка для тих, хто не любить готувати їжу понад пів години.

І ще 8 атмосферних мультиків, які подарують святковий настрій на Миколая: добірка від OLL.TV

Пиріг можна подавати з бульйоном, вашим улюбленим гарніром або зі свіжими овочами. А можна їсти як й повноцінну страву. А ще – начинки у ньому можуть буди на будь-який смак. Дієтологиня Приймак запропонувала сирний варіант.

Відкритий пиріг з лаваша: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • Лаваш без дріжджів – 100 грамів;
  • Куряче яйце – 1 штука;
  • Білий йогурт густий 1.6 % – 150 грамів;
  • Твердий сир – 30 грамів;
  • Зелень – 10 грамів;
  • Сухий часник – 1 грам;
  • Сіль – на ваш смак.

Спосіб приготування:

  1. Для начинки змішайте йогурт, яйце, зелень, натертий твердий сир, часник та сіль.
  2. Тоді виріжте лаваш так, аби він ідеально помістився у формі для запікання.
  3. Після цього на дно форми викладіть більшу частину лаваша, зверху – начинку, а по кругу форми зробіть бортики також з лаваша.
  4. Відправте випікати у розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин.

Смачного!

Читайте також Швидко, смачно та небанально: як приготувати піцу на сніданок за 15 хвилин

Текст публікації дієтологині Приймак:

Відкритий пиріг з лаваша. Хрусткий та соковитий!