Не чекайте серпня: як заморозити кавун та що з нього приготувати влітку

29 липня 2021, 15:16
Читать новость на русском

Ви, мабуть, не раз задумувались про те, як чудово було б їсти кавун не лише влітку. На щастя, його можна заморозити, як інші ягоди.

Пропонуємо вам не чекати весь рік до серпня, щоб поласувати смачним кавуном, та заморозити його. А для сезонного періоду Ідеї 24 підготували список десертів, які можна приготувати з цією ягодою.

Рекомендуємо Десерти з Soplica: топ-4 рецепти, які подарують неземну насолоду

Як заморозити кавун


Ви зможете смакувати кавун навіть взимку / Фото Pinterest

Крок 1.

Ретельно промийте кавун під водою та витріть насухо за допомогою паперових рушників. Розділіть його на 4 частини, зріжте шкірку і поріжте на такі кусочки, які вам буде зручно заморожувати. Після цього витягніть усі кісточки.

Крок 2.

Розкладіть шматочки на великій формі так, щоб вони не торкалися один одного, та помістіть у морозильну камеру на кілька годин.

Крок 3.

Витягніть форму з морозилки та перекладіть кавун у пакет чи пластиковий контейнер. Не забудьте прикріпити наліпку з датою заморозки. Зберігати кавун у морозильній камері можна 8 – 12 місяців при температурі -18 градусів.

Перед тим, як їсти ягоду, витягніть кілька шматочків з морозилки та поставте у холодильник.

Створіть для друзів несподіванку, влаштуйте вечір теплих спогадів та найкращих вражень. А для настрою приготуйте смачні коктейлі із Soplica – незабутній вечір вам гарантований.

Що приготувати з кавуна

Взимку смакувати кавун ніколи не буде нудно. Проте влітку, коли сезон цих ягід триває, хочеться вигадувати щось цікаве. Тому ми вирішили поділитись з вами рецептами десертів, які можна приготувати з кавуна.

Кавуновий шербет


Заморожений десерт з кавуна / Фото Pexels

Інгредієнти:

  • 2 кілограми почищеного кавуна;
  • 2 столові ложки цукру;
  • сік з 3 лаймів;
  • 3 столові ложки білого рому;
  • дрібка солі, листя м'яти.

Спосіб приготування:

Крок 1. Шматки кавуна, цукор, сік лайма і ром перетворіть у блендері на пюре. Додайте м'яту і продовжуйте, поки вона теж не буде подрібнена.

Крок 2. Перекиньте суміш у пластиковий контейнер і поставте у морозильну камеру на кілька годин, при цьому ретельно перемішуючи кожну годину ложкою або міксером. Для повноцінного заморожування знадобиться 6 – 8 годин.

Молочно-кавуновий коктейль


У молочний коктейль можна додати кавун / Фото Pexels

Перед приготуванням необхідно заморозити кавун. Для цього наріжте його невеликими шматочками та покладіть на пергаментний папір.

Інгредієнти:

  • шматки замороженого кавуна;
  • 1 стакан молока;
  • 2 столові ложки цукру.

Спосіб приготування:

Помістіть всі інгредієнти у блендер і добре збийте до консистенції коктейлю.

Кавунова вода


Солодкий літній напій приготувати дуже легко / Фото Pexels

Інгредієнти:

  • пів кавуна;
  • 4 склянки води;
  • свіжа м'ята;
  • сік половини лайма;
  • 3 столові ложки цукру або меду.

Спосіб приготування:

Крок 1. Змішайте у блендері кавуновий м'якуш, очищену від шкірки та кісточок, воду, цукор та м'яту.

Крок 2. Процідіть суміш через сито, додайте сік лайма та охолодіть перед подачею.

До теми Капучино з селери і не тільки: що незвичного приготувати з овоча

Кавуново-апельсинове смузі


Це смузі дуже смачне та корисне / Фото Pexels 

Інгредієнти:

  • шматки кавуна без кісточок;
  • 1 склянка льоду;
  • пів склянки апельсинового соку;
  • чорний перець.

Спосіб приготування:

Крок 1. Нарізаємо кавун невеликим шматками та очищуємо його від кісточок.

Крок 2. Додаємо у блендер скибки кавуна, апельсиновий сік, перець та лід. Можна також додати меду, щоб напій вийшов солодким.