Для здорового перекусу ви можете прихопити кеш'ю, мигдаль чи інші види горіхів. Проте буденний раціон можна урізноманітнити нетрадиційним міксом, який буде смакувати по-особливому і принесе більше користі та поживних речовин вашому організму.

Цікаво знати Найкращі сніданки з макаронами: що приготувати дітям

Рецепт горіхового міксу

Для приготування смачного та корисного перекусу вам знадобиться кілька видів горіхів та спеції. Детальний рецепт приготування читайте далі.


Для приготування використовуйте різні види горіхів / Фото Unsplash

Інгредієнти:

  • 1 склянка мигдалю;
  • 1 склянка кеш'ю;
  • 1 склянка волоського горіха;
  • 1 склянка очищеного соняшникового насіння;
  • 1 столова ложка кокосової олії;
  • 1/3 склянки харчових дріжджів;
  • 1 чайна ложка чилі;
  • пів чайної ложки паприки та солі;
  • щіпка часникового та цибульного порошку.

Спосіб приготування

Крок 1

У більшій місткості змішайте всі горіхи та додайте кокосову олію.

Крок 2

Застеліть посудину для запікання пергаментним папером та розкладіть горіхи в один шар. Розігрійте духовку на 160 градусів.

Крок 3

У іншій посудині змішайте дріжджі, чилі, паприку, сіль, часниковий і цибульний порошок. Посипте сумішшю приправ горіхи.

Крок 4

Залиште горіхи у духовці на 10 хвилин, перемішайте і випікайте ще стільки ж часу.


Горіхи у духовці – корисний та смачний перекус / Фото Unsplash

До теми Чи справді замінники цукру такі некалорійні: усе, що треба знати тим, хто на дієті

Приготувати горіховий мікс легко та просто за 20 хвилин. Ви можете споживати її окремо, або ж додавати у салат чи поєднувати із сухофруктами. Зберігати горіхи можна у контейнері при кімнатній температурі від 5 до 7 днів.