Вона позбавляє ці продукти всіх корисних речовин і навіть робить небезпечними для здоров'я. Запам'ятайте цей список!
Рекомендуємо Некисле літо із Soplica: рецепти освіжаючих коктейлів і розіграш призів від українських блогерів
Які продукти не можна гріти та розморожувати в мікрохвильовці
Броколі
Розморожувати броколі в мікрохвильовці – погана ідея. В процесі підігріву вони втратять майже всі корисні мікроелементи та вітаміни. Краще розморозити цей продукт на пару.
Фрукти та ягоди
Фрукти та ягоди втратять усі вітаміни під час розморозки у печі / Фото Wisgoon
Ні в якому разі не розморожуйте фрукти і ягоди в мікрохвильовці. У печі всі корисні для організму глюкозиди та галактозиди перетворяться на канцерогени.
Заморожене м'ясо
Розморожувати м'ясо у печі дуже небезпечно. Адже під дією мікрохвильового випромінювання не тільки руйнуються вітаміни, а й посилюється розвиток шкідливих бактерій. Тому найкраща розморозка м'яса: під струменем проточної води або на полиці у холодильнику.
Картопля
Склад картоплі змінюється під дією НВЧ-випромінювання / Фото Jisty
Картопля після розігріву буде засвоюватись зовсім по-іншому у вашому організмі. У мікрохвильовці крохмаль починає розпадатись, що призводить до відкладення жирів.
Дитячі суміші та грудне молоко
Підігрів дитячих сумішей та молока у мікрохвильовці може спровокувати розвиток кишкової палички. Тому будьте обережні, адже це може нашкодити вашій дитині.
До теми Якщо мікрохвильовка не гріє: дієві поради, як її полагодити
Гриби
Гриби, розігріті в мікрохвильовці, можуть завдати шкоди здоров'ю / Фото Pexels
Гриби містять у своєму складі багато білка. Підігрів у мікрохвильовці після того, як вони пролежали у холодильнику, зумовить сильні зміни у складі продукту. А це може викликати проблеми з кишківником.
Зелень
Якщо ви готуйте зелень до заморозки та вирішили її підсушити у мікрохвильовці – не рекомендуємо це робити. Вона втратить всі корисні якості та може спалахнути, якщо її трохи перетримати.