Звичайно, ніхто не забороняє пити шампанське з пивного кухля. Але все ж таки…. Тому ми вас познайомимо, з яких все-таки келихів вживати різні напої.

Читайте також: Коктейлі на основі Zubrowka, які легко приготувати вдома – частина 1

Келихи для коктейлів

Ніхто не сперечатиметься, що в коктейлі головне – це смак, але чималу роль створює і спосіб подачі, і, безумовно, посуд, в якому подається коктейль.

В принципі, коктейлі можна наливати в будь-який посуд, але при цьому слід пам'ятати, що від його привабливості залежить і привабливість самого напою. При виборі коктейльного посуду потрібно враховувати, щоб край склянки (келиха) був якомога тоншим, щоб коктейль міг краще потрапляти на язик.

Лікерна чарка

В такому посуді подають лікер, а також шаруваті коктейлі на його основі, об'єм – від 40 до 120 мл.


Фото pinterest

Келих для Маргарити

Такий тип келихів застосовують для подачі Маргарити та інших коктейлів з льодом.


Фото pinterest

Келих Гаррікейн

У такому посуді подають тропічні коктейлі, об'єм коливається від 400 до 800 мл.


Фото pinterest

Гайбол

Він без ніжки, з високими стінками, форма дещо розширюється догори, найчастіше у нього наливають безалкогольні напої, соки.


Фото pinterest

Склянка Коллінз

Вона (300-400 мл) – склянка циліндричної форми з прямими стінками. Підходить для подачі лонг-дрінків.


Фото pinterest

Склянка Тумблер

Має товсті стінки, місткість – від 260 до 320 мл. У ній подають алкогольні коктейлі-аперитиви, фліп-коктейлі та безалкогольні напої.


Фото pinterest

Склянка для Айріш-кави

Товстостінна, стійка до високих температур, об'єм – від 180 до 200 мл. Призначена для вживання гарячих коктейлів – грогу, глінтвейну, кави по-ірландськи.


Фото pinterest

Посуд для міцних спиртних напоїв

Келих для коньяку

Наливати алкоголь потрібно в такій кількості, щоб заповнити широку частину чаші. Тримати такий келих потрібно за чашу, зігріваючи її теплом руки та підвищуючи швидкість випаровування ароматичних речовин.


Фото pinterest

Склянка для віскі

Віскі вживають з низьких склянок з товстим і широким дном. Хороший віскі вимагає тривалого смакування і розпізнавання багатих, пряних і ароматних нот, і такий товстостінний бокал дозволяє це зробити якнайкраще.


Фото pinterest

Чарка для горілки

Наливки, настоянки традиційно п'ють з вузьких і високих чарок, часто з товстим дном, або чарок на короткій ніжці.

Пити з чарки треба різко, щоб напій буквально кидало в задню частину горла, а потім негайно ковтати.


Фото pinterest

Келихи для вина

Келихи для вина завжди впізнавані по ніжці, і округленій формі, вона може бути більш або менш витягнутою.

Келих для червоного вина

Для червоних вин ідеальним об'ємом вважають 120-150 грам.

Келих заповнюють на три чверті об'єму. Таким чином, аромат вина заповнює решту вільного простору келиха і Ви маєте змогу відчути смак і аромат напою повною мірою.


Фото pinterest

Келих для білого вина

Келих для білого вина має таку ж форму, але ніжка трішки довша, ніж у келиха для червоного

Це необхідно для того, щоб тримаючи келих, Ви не торкались чаші, і не передавали тепло від руки, адже біле вино подається до столу охолодженим.


Фото pinterest

Фужер-флейта для шампанського

У класичному варіанті флюте має об'єм 150 мл. Подовжена і звужена (або злегка розширена) догори форма келиха необхідна, щоб піна не втекла, смак зберігався, а аромат не випаровувався.


Фото pinterest

Пивний кухоль

Пивний кухоль нагадує пісочний годинник і служить для подачі пива та коктейлів, зроблених на його основі. Об'єм такого келиха починається від 220 і може бути навіть 1000 мл.


Фото pinterest