Чим найкраще заїдати вино, аби насолодитися ним сповна

3 січня 2022, 10:50
Читать новость на русском

Вино та їжа можуть або підкреслити та підсилити смак один одного, або, навпаки, усе зіпсувати. Розповідаємо, за яким принципом обирати закуску під пляшку червоного чи білого.

Багато хто переконаний, що солоним закусувати добре все: і пиво, і вино, і щось міцніше. І частково це правильно, адже сіль вигідно підсилює смак. Але не до кожного вина така їжа підійде. Адже сіль ще й послаблює гіркоту та кислотність. Посилює фруктовий характер вина та пом'якшує терпкість.

І ще "Гаррі Поттер 20 років потому…": де дивитися довгоочікувану прем'єру в Україні

А це означає, що білі вина найкраще закушувати оливками, сирами, ікрою та малосоленою рибою. Ці продукти понизять кислотність та підсилять аромат.

Під червоне вино також відмінно підійдуть оливки та сири, а ще – шинка. А якщо напій видається вам недостатньо насиченим, достатньо просто трохи пересолити їжу.

Якщо ви кіноман, який цінує якісну картинку, тоді вам на OLL.TV. Тут кожен знайде, що переглянути. У каталозі OLL.TV понад 15 000 фільмів і серіалів у бездоганній якості, українські та закордонні телеканали, прямі трансляції спортивних подій та багато іншого!


Важливо обрати правильну їжу під вино / Фото unsplash

Текст публікації Юлії Кочубей:

Ви скажете, що солоним закусувати добре все: і пиво, і вино, і міцніше. Сперечатися не буду. Сіль – найголовніший підсилювач смаків. Але якщо у випадку з пивом солоне банально треба запити, але у вина з сіллю більш глибинні рецепторні зв'язки.

Сіль додає "тіло" вину, послаблює гіркоту та кислотність. Посилює фруктовий характер вина та пом'якшує терпкість.