Мед і мигдаль додадуть чудового аромату та смаку цьому безглютеновому десерту. Спробуйте приготувати корисний торт та здивуйте своїх рідних.

Цікаво знати Неймовірна смакота: топ-5 популярних соусів до макаронів

Рецепт медово-мигдального торта

Інгредієнти


Приготуйте мигдалевий торт / Фото Unsplash

Торт:

  • 1,5 склянка обсмаженого мигдалю;
  • 4 яйця;
  • пів склянки меду;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • пів чайної ложки харчової соди;
  • пів чайної ложки солі.

Топінг:

  • 2 столові ложки меду;
  • 1/4 склянки мигдалевих пластівців.

Спосіб приготування


Подрібніть мигдаль / Скриншот з відео

Крок 1. Обсмажте мигдаль при потребі та подрібніть його у блендері.

Крок 2. Збийте 4 жовтки, додайте пів склянки меду, ванілін, харчову соду та сіль. Перетворіть все в однорідну суміш за допомогою міксера. Додайте мелений мигдаль і збийте.

Крок 3. У окремій місткості збийте яєчні білки міксером до утворення білого крему. За допомогою спеціальної лопатки акуратно перекладіть білки в горіхову суміш та перемішайте.

Крок 4. Перелийте тісто у форму для випікання, попередньо накривши її пергаментним папером. Розігрійте духовку до 170 градусів та готуйте пиріг на 25 – 28 хвилин.

Крок 5. Після випікання дайте десерту охолонути, змастіть верх торта медом і посипте мигдалем.