9 харчових продуктів, які ви ніколи не заморожували – а дарма

19 липня 2021, 19:10
Читать новость на русском

Навіщо викидати залишки продуктів, якщо їх можна... заморозити! Це один із найкращих способів уникнути харчових відходів. Приміром, ви знали, що з десяток продуктів: недопитий сік, залишки улюбленого сиру сиру, навіть яйця – із холодильної камери краще перекласти до морозилки?

Ідеї 24 склали для вас список продуктів, які можна заморожувати, щоб споживати їх, коли заманеться, а не щоб, боронь боже, не зіпсувалися. То що, гайда до холодильника рятувати смакоту?

Читайте також Некисле літо із Soplica: рецепти освіжаючих коктейлів і розіграш призів від українських блогерів

Яйця

У морозильній камері яйця можуть зберігатися до пів року. Як заморозити? Розбийте яйця, термін придатності яких закінчується, в миску. Перемішайте, підсоліть, перелийте в контейнер (або в формочку для льоду) і поставте в морозилку.


Фото eating

Сир

Сир перед заморожуванням – потріть. У такому вигляді його зручно додавати в омлети, піцу, пасту, використовувати для гарячих бутербродів. Перед заморожуванням загорніть сир у вологостійку і повітронепроникну упаковку, наприклад в пакет з зіп-застібкою.


Фото pinterest

Свіжі гриби

Ретельно очистьте гриби (ножем, сухою або ледь вологою ганчіркою), складіть на рівну поверхню і заморозьте (без відварювання). Після чого зсипте грибочки в пакет.


Фото eating

Вершкове масло

Вершкове масло в замороженому вигляді можна зберігати до трьох місяців – в поліетиленовому пакеті або фользі. Перед заморожуванням поріжте його на порційні шматочки.


Фото eating

Секрет гарного настрою досить простий! Потрібно лише запросити найкращих друзів, взяти Zubrowka Rose, тонік, лід та разом заміксувати гарний настрій.

Молоко

Переливши у чисті пластикові пляшки, не доливаючи 2 – 3 сантиметри, заморозьте. Зберігається таке молоко до 6 тижнів без втрати смакових якостей.


Фото eating

Вино

Залишки вина можна заморожувати, розливши в контейнери для льоду. Винний лід пускайте в хід при приготуванні соусів, супів та інших страв.


Фото pinterest

Сік

Заморожування соку на зиму – куди більш розумний спосіб побалувати себе вітамінами в холодну пору року. Пастеризація вбиває користь продукту.


Фото pinterest

Хліб

Надлишки хліба можна врятувати – заморозивши їх. Після розморожування при кімнатній температурі хліб залишається таким же, як і до заморожування.


Фото pinterest

Горіхи

Заморожування – найкращий спосіб зберігання горіхів. Покладіть горіхи в вакуумний контейнер і спокійно собі зберігайте до 4 місяців.


Фото eating