Ідеї 24 склали для вас список продуктів, які можна заморожувати, щоб споживати їх, коли заманеться, а не щоб, боронь боже, не зіпсувалися. То що, гайда до холодильника рятувати смакоту?
Читайте також Некисле літо із Soplica: рецепти освіжаючих коктейлів і розіграш призів від українських блогерів
Яйця
У морозильній камері яйця можуть зберігатися до пів року. Як заморозити? Розбийте яйця, термін придатності яких закінчується, в миску. Перемішайте, підсоліть, перелийте в контейнер (або в формочку для льоду) і поставте в морозилку.
Фото eating
Сир
Сир перед заморожуванням – потріть. У такому вигляді його зручно додавати в омлети, піцу, пасту, використовувати для гарячих бутербродів. Перед заморожуванням загорніть сир у вологостійку і повітронепроникну упаковку, наприклад в пакет з зіп-застібкою.
Фото pinterest
Свіжі гриби
Ретельно очистьте гриби (ножем, сухою або ледь вологою ганчіркою), складіть на рівну поверхню і заморозьте (без відварювання). Після чого зсипте грибочки в пакет.
Фото eating
Вершкове масло
Вершкове масло в замороженому вигляді можна зберігати до трьох місяців – в поліетиленовому пакеті або фользі. Перед заморожуванням поріжте його на порційні шматочки.
Фото eating
Молоко
Переливши у чисті пластикові пляшки, не доливаючи 2 – 3 сантиметри, заморозьте. Зберігається таке молоко до 6 тижнів без втрати смакових якостей.
Фото eating
Вино
Залишки вина можна заморожувати, розливши в контейнери для льоду. Винний лід пускайте в хід при приготуванні соусів, супів та інших страв.
Фото pinterest
Сік
Заморожування соку на зиму – куди більш розумний спосіб побалувати себе вітамінами в холодну пору року. Пастеризація вбиває користь продукту.
Фото pinterest
Хліб
Надлишки хліба можна врятувати – заморозивши їх. Після розморожування при кімнатній температурі хліб залишається таким же, як і до заморожування.
Фото pinterest
Горіхи
Заморожування – найкращий спосіб зберігання горіхів. Покладіть горіхи в вакуумний контейнер і спокійно собі зберігайте до 4 місяців.
Фото eating