Ми підготували для вас беззаперечні факти про алкоголь, які точно змінять ваше ставлення до спиртного, а деякі з них взагалі повністю спростують відомі усім міфи.

Читайте також: Секрети барменів, про які ніхто не знає

Чи можна сп'яніти після вживання їжі

Багато людей впевнені в тому, що якщо гарно та ситно поїсти, то можна уникнути сп'яніння. Усе не так просто. Їжа лише сповільнює процес сп'яніння, адже перешкоджає засвоєнню алкоголю. Лікарі стверджують, що такий стан вкрай небезпечний, адже той, хто випив, не відчуває бажаної ейфорії, тому збільшує дозу спиртного. У результаті "п'янкий" стан настає дещо пізніше і результати цього можуть дуже непередбачувані.

Фото freepik

Алкоголь зігріває

Після вживання алкогольних напоїв відбувається "прилив" крові до шкіри певних частин тіла. Саме тому, за словами експертів, людина відчуває тепло. Натомість з інших частин тіла відбувається відтік, тому вони стають надзвичайно вразливими до холоду.

Не можна змішувати різні види алкоголю

Не так важливо, що ви п'єте, як те – скільки ви п'єте. Будьте певні, те, що ви "намішали" на ваш фізичний стан не вплине. А от велика випита доза точно погано позначиться на вашому самопочутті. Експерти заявляють, що вживаючи лише один вид алкоголю, можна легше контролювати його кількість. Це, відповідно, допоможе мати краще самопочуття наступного дня.

Фото daily.afisha

Вживання алкоголю призводить до зневоднення

Багато людей впевнені в тому, що на наступний день після вживання алкоголю наш організм зневоднений. Лікарі стверджують, що це не зовсім так. Просто рідина після вживання алкоголю неправильно розподілена в організмі: у міжклітковому просторі води замало, а в суглобах – забагато. Саме тому ми маємо набряки та головний біль.

Цікаво: 7 лайфхаків з їжею з Макдональдза, які потрібно обов'язково спробувати

Алкоголь калорійний?

Сам по собі увесь алкоголь не надто калорійний. Але експерти стверджують, що він впливає на наш метаболізм. Організм усе спиртне сприймає як токсичну речовину, тому усі сили "затрачає" на те, щоб її позбутися. Через це перетравлення та засвоєння їжі відкладається.

Фото 1news

Не можна знижувати градус алкоголю

Олег Швець, головний дієтолог МОЗ України, вважає, що не так важливо, що саме ви п'єте, як те – скільки ви п'єте. Адже вживання різних видів алкоголю ускладнює можливість усвідомлювати випиту кількість напоїв. Тому знижувати градус алкогольних напоїв можна, але робіть це обережно та мудро.

Вік вина впливає на його якість

Усе вино має свої терміни придатності, адже воно не може зберігатися вічно. У кожного сорту є ідеальний "вік". Наприклад, деякі вина варто пити у перший рік виготовлення, а деякі – після 10 років настоювання.

Фото iphones