5 способів правильно розігріти їжу, щоб зберегти її смак та аромат

20 липня 2021, 14:40
Читать новость на русском

Напевно кожен із нас стикався із проблемою після розігрівання їжі. То вона стає жорсткою, підгорілою, сухою або абсолютно несмачною. Виявляється, їжу потрібно теж вміти розігрівати правильно. Адже є безліч нюансів, завдяки яким розігріта страва зберігає свій смак і структуру, і її приємно їсти й на другий, та на третій день. В чому ж справа?

Ми поділимося з вами секретами розігрівання, щоб все було смачно й апетитно. Вперед…

Читайте також Некисле літо із Soplica: рецепти освіжаючих коктейлів і розіграш призів від українських блогерів

Як нагріти їжу в каструлі

З рідкою першою стравою все зрозуміло.

Але якщо ви хочете розпарити або протушкувати другу страву?

Помістіть порцію в посуд, налийте на дно трохи води – 1 – 2 ст. ложки, накрийте кришкою і поставте на середній вогонь, який через хвилину приберіть на мінімум. Не забувайте помішувати страву.


Страву обов'язково треба помішувати / Фото unplash

Як розігріти їжу в духовці

Печені вироби, пироги, пиріжки, млинці, бутерброди, піцу, а також запіканки зручно розігрівати в духовці. Виставте відповідну температуру, відповідно до страви – 160 – 180 градусів. Щоб страва не засохнула, накрийте їх фольгою або плівкою. Виходить трохи довше, ніж на плиті, тому що духовку ще потрібно розігріти.


Фольга збереже смак страви / Фото unplash

Секрет гарного настрою досить простий! Потрібно лише запросити найкращих друзів, взяти Zubrowka Rose, тонік, лід та разом заміксувати гарний настрій.

Як розігріти їжу на водяній бані

Налийте в каструлю воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. А зверху встановіть іншу місткість або друшляк, в якому шляхом виділення пару буде грітися їжа. Ні додаткової води, ні олії додавати не потрібно. А на розігрів вам знадобиться 7 – 10  хвилин.


Щоб розігріти страву вам знадобиться лише кілька хвилин / Фото unplash

Як розігріти їжу в мікрохвильовці

Це найзручніший, але і найбільш суперечливий спосіб розігріву їжі. Просто знімаєте з продукту упаковку, викладаєте в тарілку, ставите в мікрохвильовку і вибираєте час та інтенсивність підігріву. Все, що залишається робити – дочекатися сигналу. Щоб їжа не зачерствіла або не стала "гумовою", поставте в мікрохвильовку склянку з водою.


Найлегший спосіб розігрівання їжі / Фото unplash

Як розігріти їжу на сковороді

Це, мабуть, найпоширеніший метод довести страву до потрібної температури. Для цього м'ясо або гарнір поміщається в сковороду, додається трохи масла або олії та прогрівається на середньому вогні, періодично помішуючи та перевертаючи протягом 3 – 4 хвилин, щоб не пригоріло.


Слідкуйте, щоб м'ясо не пригоріло / Фото unplash