Але з нашою невеличкою пам'яткою вас більше не спіткає розчарування. Яєчня та омлет завжди виходитимуть бездоганно. Отже...

Читайте також: Фермер показав, як зберігати курячі яйця: навіть виробники роблять це неправильно

Температура має бути помірною

Смажити яєчню на сильному вогні – гарантований спосіб зробити її сухою й несмачною. Розігрійте сковороду на середньому вогні, потім зменште вогонь, щоб улити яйця, і залиште смажитися на помірно слабкому. Краще трохи почекати, аніж пересушити чи пересмажити омлет.


На помірному вогні яєчня виходить смашніша / Фото eduget

Не використовуйте чавун

Чавунну сковороду використовувати не можна ніколи. Яйця відразу ж пристануть, і половина сніданку залишиться на сковороді, яку доведеться довго й марудно чистити.

Розмішуйте яйця в ємності, а не сковороді

Завжди використовуйте додаткову ємність (наприклад, миску) та віничок, щоб як слід перемішати білки та жовтки. Аж потім виливайте на сковорідку. Інакше яйця перемішаються нерівномірно, і в омлеті будуть білі смуги.


Правильне розмішування яєць має значення / Фото pinterest

Не відходьте від плити

Омлет готується дуже швидко, тому краще не відходити від плити. Якщо омлет не чіпати й вчасно не прибирати з нього бульбашки, що з'являються на поверхні, на дні дуже швидко утвориться суха підгоріла скоринка.

Приправи залиште насамкінець

Приправляти яйця перед приготуванням не можна. Сіль призведе до руйнування яєць, і в результаті ви отримаєте водянисту кашку.

Приправляйте яйця безпосередньо перед подачею. Трохи солі та меленого перцю додадуть страві завершеного смаку.


Додавайте спеції вже до тарілки / Фото pixabay