Для того аби рис ьув смачним, його потрібно вміти правильно готувати. Ідеї 24 ділять з вами секретами приготування цього гарніру з ідеальною текстурою.
Дізнайтесь З їжею дозволено гратися: 15 ідей для макаронної творчості
Як приготувати ідеальний рис
Правило № 1: Підготовка
Перед приготуванням потрібно добре промити рис, в іншому випадку він може стати клейким через крохмаль, пояснює шеф-кухар Роберт Айкенс. Варто промити його принаймні 3 – 4 рази, поки вода не стане прозорою. Чоловік обожнює готувати плов і залюбки ділиться своїм фірмовим рецептом. Для приготування цієї страви Роберт Айкенс використовує невелику каструлю.
Рецепт плову від шеф-кухаря / Фото Unsplash
Інгредієнти
- 150 грамів вершкового масла;
- 200 грамів цибулі шалот;
- 600 грамів жасминового рису;
- 4 зубчики часнику;
- 2 лаврових листи;
- 14 грамів солі;
- 900 мілілітрів курячого бульйону.
Спосіб приготування
- Додайте олії на пательню, подрібніть цибулю шалот та обсмажте до золотистої скоринки.
- На пательню висипте рис, подрібнений часник та залиште на 2 хвилин. Після цього додайте лаврове листя, сіль та курячий бульйон і доведіть до кипіння. Накрийте рис кришкою та варіть протягом 10 – 12 хвилин на маленькому вогні, поки вся рідина не вбереться.
Правило № 2: Готуйте у рисоварці або мультиварці
Шеф-кухар Тім Ма стверджує, що мультиварка краще справиться з рисовою стравою, ніж звичайна плита. Кухарі Східної Азії найчастіше користуються саме цим методом. Перед приготуванням рівномірно розподіліть рис у чаші. Коли гарнір буде готовий, розпушіть його лопаткою.
Правило № 3: Метод пальців
Підберіть правильне співвідношення води та рису / Фото Unsplash
У приготуванні важливо підібрати правильне співвідношення води та рису. Для цього шеф-кухар Кевін Тьєн використовує метод "хитрощів з пальцями". Чоловік додає стільки води, щоб вона сягала першої лінії на вказівному пальці. Такий вимірювальний трюк дозволить вибрати правильне співвідношення та зробить ваш рис смачним. А після приготування Кевін Тьєн залишає рис постояти ще на 20 – 30 хвилин перед подачею.
Цікаво знати Фаршировані кабачки, запечені у духовці: швидкий рецепт ситного обіду
Правило № 4: Обсмажте на пательні
Лукас Делцид, який працює в мексиканських ресторанах, готує популярну страву, рис з овочами, використовуючи дещо іншу технологію. Перед приготуванням шеф-кухар рекомендує обсмажувати рис на пательні з олією на середньому вогні. Після цього рис вважається пропареним, а, отже, наполовину готовим. Тоді він додає на пательню цибулю, перець і варить ще 2 – 3 хвилини. Далі заливає рис водою, щоб вона його ледь покрила, накриває кришкою та варить протягом 12 хвилин. До повної готовності варто ще скрутити газ та проварити 5 – 10 хвилин. Готову страву кухар залишає під кришкою ще на 15 хвилин.