Інколи на приготування вечері у нас є дуже мало часу. Ці рецепти швидкі, бюджетні та виглядають дуже смачно.

Цікаво "Позолочене століття": велика прем'єра від творця "Абатства Даунтон"

Картопляні гніздечка з яйцем

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка олії;
  • 2 склянки очищеної і дрібно натертої;
  • 200 грамів замороженого шпинату;
  • 4 яйця;
  • дрібка солі і перцю.

Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть олією форму для кексів. Пальцями викладіть в отвори натерту картоплю, притискаючи, щоб утворилася скоринка знизу та з боків.

Випікайте картоплю 5 – 8 хвилин, а потім витягніть з духовки. Додайте шпинат поверх солодкої картоплі і розбийте яйце в кожне гніздечко. Посипте сіллю, перцем і поверніть запікатися ще на 8 – 10 хвилин або до готовності білків.


Рецепт вечері за 20 хвилин / Фото huffpost

Піца з хліба піти

Інгредієнти:

  • 4 піти;
  • 2 столові ложки томатного пюре;
  • 200 грамів тертого сиру;
  • начинка на ваш вибір.

Розігрійте духовку до 180 градусів і приготуйте будь-яку начинку, яку ви хочете додати до піци. Наприклад, залишки вареного м'яса та овочі.

Покладіть піту на деко для духовки, а потім намастіть кожен шматок тонким шаром томатного пюре. Посипте тертим сиром та додайте начинку для піци.

Запікайте в духовці 8 – 10 хвилин, поки сир не розплавиться. Перед подачею залиште охолонути на кілька хвилин, а потім подавайте цілою або скибочками.


Смачна домашня піца на вечерю / Фото huffpost

Лимонний рис із фетою

Інгредієнти:

  • 4 столові ложки олії;
  • 2 дрібно нарізані цибулини;
  • 3 великі дрібно нарізані;
  • 1 чайна ложка свіжого меленого чорного перцю;
  • 450 грамів рису;
  • 1 літр курячого бульйону;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 200 грамів подрібненого сиру фета.
  • сіль і перець.

Розігрійте олію в каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю, подрібнений часник і чорний перець. Готуйте, постійно помішуючи, близько 2 хвилин.

Додайте рис і перемішуйте дерев'яною ложкою протягом 3 хвилин. Повільно влийте бульйон і лимонний сік та доведіть до кипіння.

Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте, поки рис не стане м'яким (приблизно 15 хвилин). Заберіть з вогню і додайте фету. Приправте сіллю і ще чорним перцем за бажанням.


Ідея страви для сімейної вечері / Фото huffpost