Насамперед згадаємо, що зберігання у морозильній камері – доволі підступна штука, адже не завжди вчасно вдається згадати про те, що м'ясо потрібно дістати заздалегідь, аби воно встигло відтаяти. І ось від цього фактора й залежить технологія розморожування фаршу, яка теж впливає на його смак.

І ще "Позолочене століття": велика прем'єра від творця "Абатства Даунтон"

Розморожування у холодильнику

  • Коли у вас є достатньо часу до початку приготування страви
  1. Перекладіть пакет із фаршем у миску та відправте її на нижню полицю холодильника на 16 – 24 годин.
  2. Якщо вам не знадобиться весь фарш, залишки можна покласти назад у морозилку.


Важливо правильно розморозити фарш / Фото pixabay

У холодній воді

  • Якщо ви не маєте багато часу
  1. Переконайтеся, що фарш герметично закритий та поставте пакет у раковину або у велику миску.
  2. Залийте холодною водою, а зверху поставте щось важке. Це забезпечить необхідну температуру та рівномірність розморожування.
  3. Зачекайте 20 – 30 хвилин. Якщо ще є кристали льоду, то дайте ще трохи часу.

У мікрохвильовці

  • Найшвидший спосіб
  1. Перекладіть фарш з упаковки у миску, яку можна розігрівати у мікрохвильовці.
  2. Виберіть режим розморожування та увімкніть мікрохвильовку на 2 – 3 хвилини. За потреби збільшуйте або зменшуйте час на таймері мікрохвильової печі.