Шоколадну нутелу випікають у листковому тісті, змащують розтопленим вершковим маслом, а потім посипають цукром з корицею. Вього лиш 5 інгредієнтів Вам знадобиться для приготвування різдвяного десерту.

Цікаво Діти будуть у захваті: як зробити милі різдвяні прикраси з кавової гущі

Рецепт різвяної ялинки з нутелою

Інгердієнти:

  • 2 аркуші листкового напівзамороженого тіста;
  • 2 столові ложки нутели;
  • 1 яєчний жовток;
  • 1 столова ложка розтопленого вершкового масла;
  • 1 столова ложка цукру з корицею.

Приготування

Застеліть деко пергаментним папером. Виріжте два листа тіста у формі ялинки. Рівномірно викладіть нутелу на один лист тіста. Зверху покладіть інший і перекладіть на деко.


Ялинка з нутелою / Фото cafedelites

Зробіть ножем надрізи з обох сторін, відстанню між ними приблизно 2 сантиметри. Ріжте тісто акуратно, щоб не зачепити центр ялинки.

Кожну смужку тіста перекрутіть двічі, втиснувши кінці в деко. Із залишків тіста виріжте дві зірочки: одну намажте нутелою, а іншу покладіть зверху, як бутерброд. Покладіть зірку на верхівку дерева.


Ялинковий десерт на різдвяний стіл / Фото cafedelites

Змастіть тісто яєчним жовтком, змішаним з невеликою кількістю води. Випікайте 25 – 30 хвилин при 200°C до золотистого кольору.

Залиште охолонути протягом 5 хвилин. Злегка змастіть тісто розтопленим вершковим маслом і посипте цукром з корицею. Смачного!