Сучасні господині кидають у домашню морозилку ледь не все: від зелені, ягід та фруктів до різного виду м'яса та напівфабрикатів. При цьому мало хто заморочується над способом упакування. Однак вакуумація – один з найефективніших методів.

І ще Продовження "Ейфорії" та інші головні кінопрем'єри: що подивитися глядачам на OLL.TV у січні

Що таке вакуумація


М'ясо, рибу, овочі чи будь-які інші продукти кладуть у щільний пакет та видаляють із нього максимальну кількість повітря за допомогою вакууматора. Так не будуть розмножуватися шкідливі мікроорганізми, і їжа зберігатиметься довше.

Але що робити, якщо під рукою немає спеціального пристрою? Є одна проста хитрість. Усе, що вам потрібно, – пакет із замком zip-lock та глибока посудина з водою.

Як упакувати продукти у вакуум без вакууматора

  1. Покладіть продукт (шматок м'яса, риби, сиру і т.д.) у пакет і закрийте його майже до кінця, але залишіть замок не засунутим на пару сантиметрів.
  2. Налийте у миску чи каструлю звичайну воду.
  3. Акуратно опустіть пакет у воду, яка видалятиме з нього повітря так, що пакет щільно пристане до їжі. Пакет потрібно занурити практично повністю, залишивши над її поверхнею лише кутик, з якого виходитиме повітря.
  4. Коли усе повітря вийде, закрийте пакет повністю, витягніть з води та витріть рушником. Тепер його можна відправляти у морозилку.