Як швидко розморозити м'ясо: спосіб, який використовують навіть професійні кухарі
Розморожування м'яса – тривала процедура. При дотриманні всіх нюансів вона забирає не менш як 12 годин. А що робити, якщо немає стільки часу в запасі? Щоб швидко розморожене м'ясо лишилося соковитим та пружним і після приготування не розчарувало ні смаком, ані консистенцією – ось вам експрес-технологія, до якої вдаються навіть професіонали.
Одна маленька хитрість та пара компонентів допоможуть вам розморозити будь-яке м'ясо швидко й не пошкодивши продукт.
Читайте також: Подбайте про безпеку та здоров'я: посуд та їжа, які не можна нагрівати в мікрохвильовці
Отже, щоб швидко розморозити м'ясо, вам знадобляться лише вода та оцет. Розморожування пройде в три етапи:
- Дістаньте м'ясо з морозильної камери й звільніть від упаковки, пакета чи плівки
- Змастіть м'ясо оцтом і залиште на 15 хвилин
- Ретельно промийте м'ясо водою і розпочинайте процес приготування улюблених страв.
Таке м'ясо ідеально підійде для тих страв, основний компонент яких потрібно маринувати. Адже навіть за 15 хвилин завдяки оцту м'ясо отримає легку кислинку.
Простий спосіб розморозити й замаринувати м'ясо / Фото Botanichka
Якщо ви не хочете розпочинати етап маринування, для розморожування м'яса додатково використайте пакет. У нього герметично запакуйте м'ясо, а потім відправте у глибоку миску з розчином води та оцту. Порційно ці рідини змішуйте 1:1. Такий процес розморожування максимально швидкий.
Цікаво: На яких дровах не варто смажити м'ясо: зіпсуєте шашлик і мангал
Вступаючи в реакцію з льодом, оцет практично розчиняє його. Завдяки тому, що м'ясо знаходиться в пакеті, відбувається так званий "парниковий ефект", який призводить до нагрівання м'яса. Результатом цього є швидке та рівномірне розморожування м'ясних продуктів.
Для швидкого розморожування м'яса використайте воду, оцет і пакет / Фото Mcgrp