Готуємо неймовірну шаурму вдома: перевірений рецепт для всієї сім'ї
30 червня 2021,
12:30
Читать новость на русском
Шаурма – найпопулярніша вулична їжа. Але навіщо її купувати, тим паче із сумнівних рук, коли можна задіяти фантазію й потішити себе смачнющою шаурмою, приготованою власноруч?
Розкриваємо вам усі секрети ідеальної домашньої шаурми. Ну ж бо, ловіть рецепт!
Читайте також Де літо, там Zubrowka: масштабна івент-арена "Морвокзал" запрошує на концерти просто неба
Інгредієнти:
- Куряче філе – 2 шт.
- Курячі стегенця без кістки – 2 шт.
- Олія – 3 ст. л.
- Чорний мелений перець.
- Червоний мелений перець.
- Сіль на смак.
- Пекінська капуста – 1 качан.
- Морква – 1 шт.
- Мариновані огірки – 2 шт.
- Малосольні огірки – 2 шт.
- Червона цибуля – 1 шт.
- Помідори – 5 шт.
- Часник – 2 – 3 зубчики.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Натуральний йогурт – 250 мл.
- Лаваш – 4 шт.
Вуличну їжу купувати не обов'язково, можна приготувати самостійно / Фото eating
Спосіб приготування:
- Куряче філе нарізати поздовж дуже тонкими пластами.
- Курячі стегна покласти в поліетиленовий пакетик і тонко відбити.
- Все м'ясо скласти в миску, перемішати з олією та спеціями. Накрити плівкою і залишити на 20 хвилин.
- Пекінську капусту помити та тонко нарізати.
- Очищену моркву натерти на середній тертці. Покласти моркву в миску з пекінською капустою і перемішати.
- Мариновані огірки нарізати на кружечки, потім кожен кружечок нарізати на смужки.
- Цибулю почистити, нарізати на тонкі півкільця, викласти в невелику миску і залити маринадом з огірків. Залишити на 20 хвилин.
- Помідори нарізати тонкими кружечками, зелень і часник подрібнити.
- Свіжий огірок натерти на дрібній тертці, попередньо відрізавши кінчики.
- Для приготування соусу в миску вилити йогурт і додати туди часник, кріп і натертий свіжий огірок. Посолити та перемішати.
- Викласти пластинки курки на суху гарячу сковороду. Краще використовувати сковороду гриль. Обсмажити з обох боків до готовності. Готову обсмажену курку нарізати на маленькі смужки.
- Малосольні огірки грубо нарізати. Цибулю віджати від рідини.
- Лаваш розрізати на два прямокутники та викласти на робочу поверхню.
- Викласти інгредієнти з одного краю лаваша. Кожен наступний шар має бути трохи вужчий, ніж попередній. Шари викладаємо у такому порядку: пекінська капуста, курка, цибуля, помідори, огірки малосольні, огірки мариновані, соус.
- Загорнути лаваш у вигляді конвертика. Злегка обсмажити конвертики на сухій сковороді з обох боків.
Трішки витраченого часу і шаурма приготована власноруч на вашому столі / Фото eating