Цибулеві супи готували ще в Стародавньому Римі. Але французи зробили рецепт довершеним. Карамелізована, а потім протушкована у яловичому бульйоні солодка цибуля, тости із сиром – це справжній гастрономічний шедевр!
Цікаво Будьте у курсі найважливіших подій: як дивитися новинні канали онлайн будь-де
Рецепт французького цибулевого супу
Що потрібно:
- 1 кілограм ріпчастої цибулі;
- 5 столових ложок оливкової олії;
- 6 гілочок свіжого чи сухого тим'яну;
- 1 – 1,5 літра яловичого бульйону;
- багет;
- 200 – 250 грамів твердого сиру;
- сіль.
Приготування
Найперше приготуйте яловичий бульйон. Для цього зваріть у 4 – 6 склянок підсоленої води шматок яловичини, краще на кістці (так буде смачніше).
Почистьте цибулю й наріжте тонкою соломкою. Налийте на сковороду трохи оливкової олії разом та викладіть цибулю. Помішуючи, обсмажте її до м'якості та карамельного кольору. На це потрібно приблизно 20 – 30 хвилин.
Влийте в каструлю приблизно 1 склянку бульйону і додайте тим'ян. Продовжуйте готувати. Коли цибуля стане достатньо густою, додайте ще 1 склянку бульйону.
Коли рідина знову випарується, влийте в каструлю залишок бульйону. Продовжуйте помішувати і дочекатися, поки суп набуде потрібної вам в'язкості.
Готуємо цибулевий суп / Фото 5-Minute Crafts
Зробіть тости. Для цього наріжте багет, покладіть шматочки на папір для випічки і поставте в духовку за 180 градусів на кілька хвилин.
Поки хліб готується, розлийте суп у миски та натріть трохи сиру. У кожну миску покладіть багато сиру, тост і додати ще сиру зверху.
Поставте суп в духовку при тій же температурі на кілька хвилин, щоб сир розплавився. Додайте до сиру ще чебрецю і подавайте. Смачного!
Смачний і бюджетний французький суп / Фото 5-Minute Crafts