Як приготувати корисний та дуже смачний домашній йогурт
Джерело:
ютюб Delicious Home CookingДомашні йогурти смачні й набагато корисніші, ніж магазинні. Їх до того ж можна їсти з будь-яким варенням, фруктами, гранолою тощо.
Розповідаємо вам, як легко приготувати домашній йогурт покроково. Для цього вам знадобиться лише два інгредієнти.
Цікаво Олімпіада-2022 в Пекіні: де дивитися спортивні змагання
Як приготувати йогурт
Що вам знадобиться:
- 1,5 літра нежирного молока;
- 1 столова ложка магазинного йогурту.
Примітка: щоб приготувати перший домашній йогурт, вам знадобиться ложка купленого. А вже наступного разу ви можете використовувати попередній домашній для приготування нового.
Приготування
Налийте в каструлю 1,5 літра нежирного молока і доведіть до кипіння. Час від часу помішуйте молоко, щоб воно не прилипало до дна. Тоді залиште його охолонути до температури 45 градусів. Якщо у вас немає термометра, то можете перевірити температуру пальцем – молоко має бути помірно теплим.
Перелийте його в каструлю. Змішайте в мисці 1 столову ложку йогурту та 4 столові ложки молока, що було в каструлі. Додайте до загальної суміші та перемішайте. Закрийте кришку і добре накрийте каструлю рушниками. ЇЇ слід тримати в теплі за температури 35 – 40 градусів.
Накрийте каструлю багатьма рушниками / Фото 5-Minute Crafts
Залиште йогурт у такому вигляді нерозкритим приблизно на 8 – 10 годин. Готово!
Готуємо домашній йогурт: дивіться відео
Обирати фільм для перегляду можна годинами. Зекономте свій час: дивіться добірки тематичних стрічок на OLL.TV. Понад 15 000 фільмів та серіалів у чудовій якості вже чекають на кіноманів.