Як приготувати корисний та дуже смачний домашній йогурт

11 лютого 2022, 17:32
Читать новость на русском

Домашні йогурти смачні й набагато корисніші, ніж магазинні. Їх до того ж можна їсти з будь-яким варенням, фруктами, гранолою тощо.

Розповідаємо вам, як легко приготувати домашній йогурт покроково.  Для цього вам знадобиться лише два інгредієнти.

Цікаво Олімпіада-2022 в Пекіні: де дивитися спортивні змагання

Як приготувати йогурт

Що вам знадобиться:

  • 1,5 літра нежирного молока;
  • 1 столова ложка магазинного йогурту.

Примітка: щоб приготувати перший домашній йогурт, вам знадобиться ложка купленого. А вже наступного разу ви можете використовувати попередній домашній для приготування нового.

Приготування

Налийте в каструлю 1,5 літра нежирного молока і доведіть до кипіння. Час від часу помішуйте молоко, щоб воно не прилипало до дна. Тоді залиште його охолонути до температури 45 градусів. Якщо у вас немає термометра, то можете перевірити температуру пальцем – молоко має бути помірно теплим.

Перелийте його в каструлю. Змішайте в мисці 1 столову ложку йогурту та 4 столові ложки молока, що було в каструлі. Додайте до загальної суміші та перемішайте. Закрийте кришку і добре накрийте каструлю рушниками. ЇЇ слід тримати в теплі за температури 35 – 40 градусів.


Накрийте каструлю багатьма рушниками / Фото 5-Minute Crafts

Залиште йогурт у такому вигляді нерозкритим приблизно на 8 – 10 годин. Готово!

Готуємо домашній йогурт: дивіться відео

Обирати фільм для перегляду можна годинами. Зекономте свій час: дивіться добірки тематичних стрічок на OLL.TV. Понад 15 000 фільмів та серіалів у чудовій якості вже чекають на кіноманів.