Як правильно зберігати фрукти та овочі зимою, щоб вони були свіжими довше
Джерело:
The Washington PostОсінні фрукти та овочі мають важливу перевагу над літніми: вони можуть значно довше зберігатися. Але за умови, якщо за це робити правильно.
Більшість людей просто складають овочі та фрукти в одне місце і забувають про них. Однак професорка і садівниця з Університету Міннесоти наголошує, що зберігати овочі треба правильно. Так вони будуть стиглими надто довше.
Цікаво 8 атмосферних мультиків, які подарують святковий настрій на Миколая: добірка від OLL.TV
Як правильно зберігати осінні продукти
Кабачок зимовий
Найкраще цей овоч зберігається в прохолодному, темному і сухому місці. Сінді Тонг рекомендує кухонну шафу або підвал, якщо він не розташований близько до обігрівача.
У холодильнику кабачки від холоду почнуть утворювати кісточки, тому зберігайте їх там лише розрізаними. Якщо все робити правильно, то кабачки можна зберігати принаймні 1 – 2 місяці.
Правильно зберігаємо фрукти та овочі / Фото Unsplash
Яблука і груші
Яблука можна покласти в холодильник, але в ідеалі — в шухляду з відкритим вентиляційним отвором або шухляду з низькою вологістю для фруктів. Там вони зможуть зберігатися від 4 до 6 тижнів.
Груші, за винятком азійських сортів, як правило, найкраще дозрівають на прилавку. Як тільки вони стануть стиглими, їх слід покласти в холодильник на кілька тижнів.
Якщо ви не хочете, аби груші достигли одразу після дерева, то варто покласти незрілі фрукти в холодильник, а потім знову дістати їх, щоб вони дозріли при кімнатній температурі.
Капуста
Броколі, цвітна і брюссельська капуста потребують прохолодного вологого середовища.
Зберігайте їх у частково відкритому, вільному поліетиленовому пакеті, також у шухляді з високою вологістю. Рекомендований термін зберігання варіюється в широких межах: від кількох днів до кількох тижнів.
Картопля
Зберігання картоплі у темному місці допоможе запобігти позеленінню. Кладіть продукт у прохолодне, добре вентильоване приміщення, таке як: підвал, льох або шафа.
Зберігання в холодильнику може сприяти перетворенню крохмалю в цукор, що часто не є бажаним за текстурою, смаком або кольором.
Залежно від умов, картопля в коморі протримається від кількох тижнів до 2 місяців. Що стосується солодкої картоплі – найкраще зберігати її в прохолодному темному місці при температурі близько 50 градусів, де вона протримається від 3 до 6 місяців.
Цитрусові
Як правило, ці фрукти добре зберігаються в холодильнику. Там вони будуть стиглими 1 – 2 місяці.
Як виявив Cook’s Illustrated, лимони також можна залишити в холодильнику, хоча вони почнуть втрачати вологу приблизно через тиждень.
Не знаєте, чим зайнятись на вихідних? Приготуйте смачний попкорн, кличте друзів на кіновечір та дивіться фільми у бездоганній якості на OLL.TV – з таким комбо ви точно не занудьгуєте.