Як правильно обирати черешню та на що звернути увагу при покупці
В Україні стартував сезон черешень, а тому охочих поласувати соковитими плодами стає дедалі більше. Як обрати стиглі і корисні черешні та на що покупцям варто звернути увагу – дізнавайтесь у матеріалі.
Черешня багата корисними речовинами, які омолоджують організм і підвищують імунітет. Її періодичне вживання – це запорука здорових судин і серця. Але для того, щоб плід приніс більше користі, його потрібно вміти правильно вибирати. У нашому матеріалі ділимось порадами, коли краще купувати черешні та як вибрати найсмачніші.
Цікаво знати Оригінал проти підробки: на що звертати увагу при покупці алкоголю
Найпопулярніші сорти черешні
Сорти черешні / Фото Unsplash
Першою нас тішить "Травнева" або "Скороспілка". Ця черешня має кисло-солодкий смак. Червоні плоди слід чекати 25 – 30 травня.
У цей час можна шукати "Мелітопольську ранню". Плоди цього сорту будуть дещо солодшими, з легкою кислинкою. На вигляд черешня з білими прожилками, а всередині – червона.
Слідом за двома сортами, на початку червня тішити своїми плодами буде черешня "Присадибна". Вона соковита та солодка, а плоди великі, серцеподібної форми.
До теми Тухле чи свіже, варене чи сире: 8 крутих лайфхаків із яйцями
У перші дні червня на прилавках з'являться плоди сорту "Валерій Чкалов". Велика темно-червона черешня потішить вас своїм дуже солодким смаком.
Найкраще купувати черешню у червні – липні. Саме в цей період вона буде дешевша і смачніша. Але перш, ніж потішити себе червоними плодами варто дізнатись про найпопулярніші сорти черешні.
Залиште позаду неважливе та відчуйте гармонію, насолоджуючись досконалим смаком Soplica.Як обрати черешню
- Черешня має пахнути свіжістю.
- Плоди повинні бути красивими і глянцевими, без білого нальоту.
- Шкірка черешні має бути цілісною та без пошкоджень.
- Чим темніша черешня, тим більше в ній корисних антоціанів та органічних кислот.
- Якщо у вас підвищений тиск, радимо обирати червону та чорну черешню. Рожеві плоди містять багато вітаміну С.
- Черешня на дотик має нагадувати мармелад: не тверда і не занадто м'яка.
- Хвостики свіжої черешні повинні бути зеленими та пружними.
Як обирати черешню / Фото Unsplash
Плоди краще не купувати, якщо:
- Ви побачили тріщини (часто в таких тріщинах швидко розмножується цвіль).
- Плід на вигляд прим'ятий.
- Кислий або винний запах – ознака початку процесу бродіння.
- Є гнилі крапки. Пам’ятайте: гниль дуже швидко поширюється на інші плоди.
- Тьмяний колір і білі плями можуть означати обробку хімікатами-пестицидами.
- Якщо хвостики сухі та коричневого кольору – плоди перезріли або залежалися.
Які плоди краще не купувати / Фото Unsplash
Черешня має бути суха, без гнилі, плісняви, сторонніх запахів та присмаків. Колір і консистенція можуть бути різними, тому тут потрібно пробувати та обирати, яка вам до смаку. Коли куштуємо, ламаємо плід на дві частини і дивимось, чи немає комах або гусениць.