Вище носа! Із нашими порадами вас ніколи не спіткає кулінарна невдача. Лишень читайте уважно!

Цікаво знати Десерти з Soplica: топ-4 рецепти, які подарують неземну насолоду

Помилки під час випікання тортів

Часто відкриваєте духовку


Не відкривайте духовку перші 20 хвилин / Фото Pinterest

Не рекомендуємо часто зазирати у духовку, щоб перевірити готовність тіста. Особливо це не варто робити до того, як торт почне пропікатися, а це зазвичай відбувається після 20 хвилин. Відкриваючи дверці духовки ви випускаєте гаряче повітря. Тому ваш бісквіт може вийти погано або нерівномірно випеченим.

Занадто велика або мала форма


Підберіть форму правильного розміру / Фото Pinterest

Якщо форма для торта занадто велика, найимовірніше, він не підніметься. А у малій посудині бісквіт може покритись тріщинами. Правильно заповнювати форму для випічки на 3/4.

Додаєте холодні продукти

Під час приготування тіста використовуйте інгредієнти кімнатної температури, якщо рецепт не вимагає іншого.

Дуже інтенсивно перемішуєте тісто


Замішуйте тісто не надто швидко / Фото Pexels

Занадто інтенсивне замішування тіста може призвести до того, що ваш бісквіт не підніметься, буде твердим та сухим. Тому, намагайтеся злегка збивати суміш та поступово додавати всі інгредієнти.

Ви використовуєте неправильний посуд для випікання

Темні матові форми для випікання поглинають багато тепла. Це може стати причиною того, що кекси на дні завжди пригорають. Правильна місткість має бути важкою, блискучою, алюмінієвою, без бічних країв.

До теми Як гарно прикрасити торт літніми ягодами: ідеї у фото

Занадто сильно розігріта духовка


Уважно слідкуйте за температурою / Фото Pexels

Якщо верхівки ваших кексів виходять куполоподібними, а не плоскими, причиною може бути занадто сильно розігріта духовка. Цифрові дисплеї не завжди точно показують кількість градусів, особливо якщо ви користуєтесь старішою моделлю. Для того, щоб точно вимірювати температуру випікання бісквіту, придбайте спеціальний термометр.

Щоб вирівняти вже готовий бісквіт, накрийте його пергаментним папером і обережно притисніть.