Будуть свіжими кілька місяців: учимося правильно зберігати овочі
Ідеальний варіант споживання овочів – їсти їх свіжими. Але це виходить не завжди, адже зберігаються вони не так уже й довго. То як усе ж таки збільшити тривалість зберігання улюблених продуктів?
Ну ж бо ходімо до холодильника. Наведемо в ньому лад.
Читайте також Яскраві коктейлі із Zubrowka зі справжнім літнім вайбом – частина 5
Цибуля і часник
Цибулі й часнику в холодильнику не місце. Сухе вентильоване приміщення – те, що їм потрібно. У цих умовах навіть при кімнатній температурі будуть зберігатися довгі місяці.
Фото pixabay
Морква
Щоб морква не зігнила зберігайте її в... воді. Візьміть контейнер, налийте в нього воду, покладіть у воду вимиту моркву, поставте в холодильник.
Фото pixabay
Спаржа
Свіжу спаржу ставте швидше в стакан з водою, а потім в холодильник. У "букеті" спаржа зберігається найдовше. Проте, вже на третій день її смак починає псуватися. Спаржу краще не зберігати, а готувати відразу.
Фото pixabay
Броколі
Броколі, як і спаржа, вважає за краще "букетне" зберігання. Опустіть стебло, на якому тримається головка, у воду і поставте "букет" в холодильник. 5 – 7 днів броколі буде свіжою гарантовано.
Фото pixabay
Авокадо
Незрілий авокадо зберігають в паперовому пакеті до дозрівання 3 – 7 днів. Зрілий – тільки в холодильнику, у відсіку для фруктів, в ідеалі – в герметичній місткості.
Фото pixabay
Болгарський перець
Покладіть в паперовий пакет або загорніть в паперову серветку – і довгі тижні зможете хрустіти свіжими та соковитими перчиками.
Фото pixabay
Баклажан
При зберіганні в холодильнику покладіть баклажан в паперовий кульок або прикрийте мішковиною. Більше як місяць навіть в цих умовах продукт не протримається.
Фото pixabay
Огірки
Чи знаєте ви, що зберігати огірочки хрусткими можна до двох тижнів? Оберніть кожен в паперову серветку. Складіть партію в поліетиленовий пакет. Відставте пакет якомога далі від морозилки – і огірочки будуть свіжими довго.
Фото pixabay
Помідори
Помідори слід зберігати при кімнатній температурі. Чому? Смак помідорів багато в чому обумовлюється вмістом летких речовин, вкрай чутливих до низьких температур. Холод вбиває їх чудовий аромат. Хочете смачних помідорів – тримайте їх на столі.
Фото pixabay