Але з нашими порадами ви забудете про такі прикрості. Отже, хутчіш на кухню готувати!

Читайте також Яскраві коктейлі із Zubrowka зі справжнім літнім вайбом – частина 5

Під шкіру

Нашпигувавши курку маслом з травами, отримаєте соковите та ароматне м'ясо під золотистою скоринкою. Просто відокремте шкірку від тушки та напхніть під неї начинку. Начинка готується з м'якого вершкового масла, солі, перцю і зелені.


Запечена соковита курка / Фото Unsplash

З часником

Робите на тушці надрізи, запихаєте в них шматочки часнику та отримуєте запаморочливе м'ясо.


Маринуйте курку з часником / Фото Unsplash

З імбиром

Змішайте тертий імбир з сіллю і перцем, натріть курку і залиште маринуватися. Через годину, струснувши надлишки, покладіть запікатися.


Імбир – ідеальна приправа для курки / Фото Saveur

У карамелі

Отримати хрустку шкоринку можна завдяки карамелі. На сухій сковороді обсмажте столову ложку солі з такою ж кількістю цукру. Як тільки маса розплавиться і стане коричневою, додайте склянку холодної води. Проваріть до загустіння. Помастіть курку і кладіть в духовку.


Карамель використовують для маринування курки / Фото Unsplash

Замість гриля

Ще варіант утворення хрусткої скоринки, якщо духовка не обладнана грилем. Змішайте гірчицю з медом і за допомогою кулінарного пензлика обробіть тушку. Помістіть у духовку.


Гірчиця з медом допоможуть створити скоринку на курці / Фото Saveur

По-китайськи

Урізноманітнити смакові відчуття можна, замаринувавши курку по-китайськи. Готується "китайський" маринад із соєвого соусу, меду, імбиру, перцю чилі та часнику. Дивовижна екзотика.


Курка по-китайськи / Фото Saveur

Не втратити ні краплі

При запіканні курки витоплюється багато жиру. Щоб не переводити даремно смалець, покладіть під курку до запікання скибочки картоплі, цибулі та інші овочі. Вони будуть вбирати курячий жир і нудитися в ньому до готовності.


Запікайте курку з овочами / Фото Еating