Щоб не зіпсувати смак цих продуктів, а тим паче не зашкодити своєму здоров’ю, уважно вивчіть пам'ятку, яку ми для вас підготували.

Цікаво знати Оригінал проти підробки: на що звертати увагу при покупці алкоголю

Бекон


Бекон небезпечно смажити на грилі / Фото Unsplash

Гадаєте, на грилі вийде ідеально хрумкий бекон? Помиляєтеся! Насправді смажити бекон на грилі – небезпечно! Бризки жиру легко спалахують і можуть завдати вам чималої шкоди. Найкращий спосіб готувати бекон – у духовці.

Гамбургери


Гамбургери виходять смачніші у чавунних пательнях / Фото Unsplash

Eat This, Not That! попереджає: не слід вірити віковому американському стереотипу про приготування бургерів надворі. За словами шеф-кухаря Деніела Вілсона, засновника австралійських ресторанів Huxtaburger та автора книжки "The Burger Lab: The Art and Science of the Perfect Burger", під час приготування гамбургерів на грилі втрачається багато жиру та м'ясних соків. У результаті котлета виходить не такою соковитою та ароматною. Гамбургери смакують набагато краще, коли їх готувати в чавунних пательнях.

Відбивні зі свинини та чищені креветки


Креветки смажимо у шкаралупі / Фото Unsplash

Відбивні зі свинини не найкраще підійдуть для смаження на грилі. На відкритому вогні м'ясо легко пересихає і втрачає свою соковитість. Така ж ситуація – з чищеними креветками. А от креветки своїй шкаралупі чудово підійдуть для обсмажування на природі.

Листовий салат


Листя салату на грилі стане гірким / Фото Unsplash

Любителям овочів гриль варто задуматися, чи варто все класти на гриль. Зелень, зокрема червоний та зелений листовий салат, містить велику кількості води. Під дією високої температури вона просто в'яне й стає гіркою.

До теми Як приготувати пельмені на мангалі: нестандартний варіант популярної страви

Риба


Як правильно смажити рибу на грилі / Фото Unsplash

Мабуть, найнесподіванішим продуктом у нашому списку буде риба. Вона далеко не найкращий продукт для грилю, бо прилипає до решітки. У процесі обсмажування риба розшарується, перш ніж ви її почнете їсти.

Якщо ж ви все-таки вирішили посмажити рибу на відкритому вогні, радимо для цього використовувати спеціальні кедрові дошки, фольгу або ж покласти рибу на скибки лимону чи інших цитрусів, щоб її легше було зняти з решітки після приготування.

Сири


Сири краще не піддавати термічній обробці / Фото Unsplash

Сири здатні покращувати смак звичних страв. Але готувати їх на мангалі чи грилі не рекомендуємо. У процесі сильної термічної обробки більшість корисних речовин, що містяться у сирах, просто випаровуються, натомість жири, багаті калоріями, залишаються.

Читайте також Як швидко замаринувати м'ясо на шашлик: 3 універсальних способи

Ковбаса


Ковбасу краще замінити шашликом та овочами / Фото Unsplash

Копчена ковбаса з магазину – не найкращий продукт для шампурів. Причина цьому – нітритна сіль, яку зараз застосовують як аналог селітри. У процесі термообробки вона може перетворюватися на канцерогенні нітрозаміни – небезпечні речовини, що провокують ракові захворювання.

Свіже м'ясо, попередньо замочене в маринаді, гриби та овочі – ось чудова альтернатива шинці та ковбасі.