Звісно, єдиного рецепта хачапурі не існує. Крім цього, вони відрізняються формою, видом тіста та способом приготування. Але ми зупинимося на одному з найпростіших варіантів. Запевняємо, ви не проведете багато часу на кухні, а результат вас вразить. Приготувавши одного разу цю страву, ви й не помітите, як вона стане однією з найулюбленіших.

І ще Олімпіада-2022 в Пекіні: де дивитися спортивні змагання

Як швидко й легко спекти хачапурі вдома

Інгредієнти на 6 штук:

  • 450 грамів листкового тіста;
  • 200 грамів сиру сулугуні;
  • 100 грамів домашнього сиру;
  • 1 яйце;
  • сіль та перець – на власний смак;
  • Кунжут для посипки.

Спосіб приготування:

  1. Листкове тісто трохи розкачайте й виріжте з нього 6 квадратиків розміром 14 на 14 сантиметрів.
  2. Для начинки змішайте разом натертий сулугуні, домашній сир, яєчний білок. Приправте та усе добре перемішайте.
  3. Викладіть начинку у центр кожного квадратика, краї яких змастіть водою. Після цього сформуйте з тіста "конвертики" та добре з'єднайте краї між собою.
  4. Викладіть хачапурі на встелену пергаментом форму для запікання, змастіть жовтком та посипте кунжутом.
  5. Відправте запікатися у розігріту до 200 градусів духовку на 15 – 20 хвилин.

Смачного!

Читайте також Снідайте, як Крістіан Діор: що їв зранку всесвітньо відомий модельєр – два прості рецепти

Текст публікації фуд-блогерки Лєри:

Ліниві мініхачапурі. Хрумке тісто, соковита начинка, тягнучий сир – це смакота!

Інгредієнти (на 6 шт.):

450 г листкового тіста
200 г сиру (у мене сулугуні)
100 г сиру
1 яйце
сіль на смак
кунжут до смаку

Готуємо:
Для начинки з'єднуємо сир, натертий сир, яєчний білок, сіль та формуємо 6 кульок.
Розморожуємо і злегка розкочуємо листкове тісто. Вирізаємо квадратики ~ 14*14 см. У центр кладемо начинку, краї змащуємо водою і добре защипуємо, як я показую на відео.
Перекладаємо на лист з пергаментом, змащуємо яєчним жовтком і посипаємо кунжутом.
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці ~ 15 хвилин.