Смачніше, ніж із пачки: готуємо чипси в мікрохвильовці за 10 хвилин
Усім до вподоби час від часу похрумтіти солоненькими картопляними чипсами. А чи знаєте ви, що цей спокусливий снек може бути ще й нешкідливим – якщо приготувати його вдома? Для цього вам знадобляться звичайна мікрохвильовка та 10 хвилин часу. Такими чипсами можна балувати діток, не переймаючись за їхнє здоров'я.
Хутчіш на кухню – ось рецепт!
Читайте також Оригінал проти підробки: на що звертати увагу при покупці алкоголю
Чипси – мегапопулярний снек у всьому світі, хоча й загальновідомо, наскільки шкідливий їхній склад. То чи не краще приготувати чипси самостійно, без будь-яких штучних домішок, підсилювачів смаку та надлишку солі?
Інгредієнти:
- 3 – 4 середні картоплини;
- спеції (на ваш смак);
- сіль (на ваш смак).
Смачні та нешкідливі чипси легко приготувати вдома / Фото fooding
Щодо смакових домішок, то можна додавати щоразу різні спеції, що гармоніюють із картоплею: куркуму, чебрець, коріандр або звичайний кріп.
Не чекайте на гарний настрій. Створіть його самостійно, запросивши друзів на коктейль із Zubrowka Rose.Як готувати:
- Ретельно помийте картоплю щіткою, при цьому чистити картоплю від шкірки чи ні – вирішувати вам.
- Наріжте овоч кружальцями так тонко, наскільки це можливо. Найбільш комфортно робити це слайсером або теркою /овочерізкою.
- Викладіть нарізану картоплю на пергамент одним шаром, попередньо злегка змастивши олією форму. Додайте сіль та спеції.
- Ввімкніть мікрохвильовку на потужність 700 Вт.
- Готуйте протягом усього 5 хвилин. Тривалість залежить скоріше від мікрохвильовки. Коли картопля готова – зазвичай з'являється ароматний запах і коричнева скоринка.
- Як тільки ви побачите ці ознаки, виймайте чипси та викладайте їх на паперовий рушник.
Не так уже й важко готувати чипси / Фото fooding
Їсти рекомендується відразу, поки вони гарячі та хрусткі.