Зараз ми розкриємо всі секрети. А вам залишається придбати найсвіжіший ошийок.
Читайте також Яскраві коктейлі із Zubrowka зі справжнім літнім вайбом – частина 5
Шашлик зі свинячого ошийка – м'який та соковитий, треба лише правильно його замаринувати.
Інгредієнти:
- Свинячий ошийок – 2 кг.
- Ріпчаста цибуля – 1 кг.
- Спеції для шашлику – на ваш смак.
- Сіль, чорний перець – на ваш смак.
Щоб шашлик вийшов смачним, ретельно добирайте м'ясо / Фото pixabay
Приготування:
- Ріжемо м'ясо на кубики середніх розмірів, приблизно як 4 сірникових коробки.
- Ріжемо цибулю півкільцями. Поміщаємо її в посуд для маринування і злегка перемішуємо, щоб вона дала сік.
- Кладемо до цибулі м'ясо і все перемішуємо.
- Додаємо приправу, перемішуємо.
- Додаємо оцет і знову перемішуємо.
- Залишаємо м'ясо маринуватися години на дві – три.
- Перед тим як почати нанизувати м'ясо на шампури, солимо його.
- Смажимо шашлик, розташовуючи шампури над розжареним вугіллям.
- Готовий шашлик подаємо з кетчупом або соусом з томатів власного приготування.
Маринад безпосередньо впливає на смак шашлику / Фото pixabay
Томатний соус для шашлику
Інгредієнти:
- Помідори – 200 г.
- Часник – 4 зубчики.
- Зелень петрушки – на ваш смак.
Смачний соус додасть пікантності шашлику / Фото pixabay
Інструкція по приготуванню:
Всі інгредієнти кладемо в блендер і подрібнюємо протягом двох хвилин на повній потужності. Соус готовий.