Наґетси як у McDonald's: дуже прості рецепти приготування

30 квітня 2021, 13:42
Читать новость на русском

Наґетси з McDonald's уже стали легендою. Однак поласувати ними можна й удома, приготувавши власноруч. Ми дібрали для вас кілька ідеальних рецептів курячих наґетсів, які готуються швидко й без мороки.

Рецепт № 1

  • Час приготування: 1 година 30 хвилин
  • Кількість порцій: 10 – 12 наґетсів
  • Калорійність: 784 ккал на 100 г

Класичні наґетси / Фото Pixabay

Це класичний рецепт справжніх курячих наґетсів, подібних до тих, що можна скуштувати в McDonald's. До смаколиків можна подати різні варіації соусів.

Інгредієнти:

– 3 курячі грудки без кісток і шкіри
– 1/2 ст солі
– 2 яйця
– 1 1/2 склянки
– кукурудзяне борошно
– 1 склянка води
– 2 ст гірчиці
– 1 ст ложка часникового порошку
– 1 ст ложка цибулевого порошку
– 1 ч. ложка чорного меленого перцю
– 1 склянка пшеничного борошна
– олія соняшникова

Приготування:

  1. У кухонний комбайн додайте курячі грудки без кісток та шкіри, сіль та яйце. Повинен вийти пастоподібний фарш.
  2. Вологими руками сформуйте наґетси і занурте у кукурудзяне борошно.
  3. У велику миску додайте воду, яйце, гірчицю, часниковий порошок, цибулевий порошок, мелений чорний перець, сіль, кукурудзяного борошна та пшеничного борошна. Усе добре перемішати.
  4. Занурте курку в кляр. Покладіть на деко, застелене папером для випікання і дайте охолонути в холодильнику протягом 1 години.
  5. Підігрійте олію у сотейнику і смажте наґетси у ньому 5 хвилин з кожної сторони. Потім викладіть їх на паперову серветку, щоб стекла лишня олія.
  6. Подавати теплим із соусами на вибір.

Рецепт № 2

  • Час приготування: 35 хвилин
  • Кількість порцій: 16 наґетсів
  • Калорійність: 227 ккал на 100 г

Запечені наґетси / Фото Pinterest

Рецепт для справжніх ласунів, які слідкують за фігурою та тих, хто любить похрумтіти. Курячі наґетси в такому виконанні стануть відмінною закускою до фільму. Наґетси запікаються у духовій печі.

Інгредієнти:

– 1 ½ склянки панірувальних сухарів
– антипригарний спрей
– 1 чайна ложка солі
– 1 чайна ложка меленого чорного перцю
– 1 чайна ложка цибулевого порошку
– 1 чайна ложка паприки
– ½ чайна ложка часникового порошку
– 2 великих яйця
– 2 столові ложки молока на вибір
– 4 курячі грудки без шкіри та кісток, нарізані середніми шматками

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм.
  2. Додайте панірувальні сухарі на велике деко і розкладіть рівним шаром. Потрібно щедро обприскати панірувальні сухарі антипригарним спреєм. Випікайте 2 хвилини, потім перемішайте їх, і знову випікайте 2-3 хвилини поки сухарі не стануть золотисто-коричневими. Духову піч не вимикайте.
  3. Перекладіть панірувальні сухарі в миску. Змішайте з усіма спеціями: сіль, чорний перець, цибулевий порошок, паприку, часниковий порошок та каєнський перець.
  4. В окремій мисці збийте яйця та молоко.
  5. Велике деко вистеліть металевою решіткою. Обприскуйте антипригарним кулінарним спреєм.
  6. Далі кожен курячий шматок потрібно вимочити у молочну-яєчну суміш, а потім повністю покрити сухарями. Покладіть всі курячі шматочки на решітку на відстані приблизно 4 сантиметри.
  7. Щедро обприскайте верхівки курячих наґетсів антипригарним спреєм. Випікайте в духовці 15-20 хвилин до готовності.

Рецепт № 3

  • Час приготування: 35 хвилин
  • Кількість порцій: 24 наґетси
  • Калорійність: 371 ккал на 100 г

Наґетси з пармезаном / Фото Unsplash

Наґетси з перчинкою! Цей рецепт не для слабких. Смакуйте гостренькими наґетсами з різними соусами. Буде ще смачніше!

Інгредієнти:

1 1/2 склянки панірувальних сухарів
1 1/2 склянки тертого пармезану
1/2 чайної ложки гострого перцю чилі
1 чайна ложка солі
1/4 склянки вершкового масла, розтопленого
курячі філе без шкіри та кісток, розрізані на шматочки середнього розміру

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм. Змішайте панірувальні сухарі, сир і, за бажанням, перець чилі.
  2. Помістіть масло в окрему неглибоку миску. Занурте шматочки курки у вершкове масло, потім у суміш з спецій та сухарів, покриваючи усю поверхню м’яса.
  3. Помістіть курку на змащену олією форму для випікання, далі потрібно посипати сухою сумішшю, що залишилася. Випікайте 20-25 хвилин або до тих пір, поки не з’явиться золота скоринка.

Смакуйте із задоволенням!