Так ви його ще не чистили: 9 феєричних лайфхаків із болгарським перцем

8 липня 2021, 13:50
Читать новость на русском

Отак буває: живеш собі потихеньку й навіть не підозрюєш, що хибиш у найпростіших щоденних діях. Приміром, при чищенні та нарізанні овочів. Доки не натрапляєш у мережі на відео, що буквально перевертає твій світ. От чесно... Ви знали, як правильно чистити болгарський перець?

Якщо ні – час нарешті дізнатися. І не лише про те, як швидко й красиво чистити перець. Ці лайфхаки знадобляться вам щодня!

Читайте також Яскраві коктейлі із Zubrowka зі справжнім літнім вайбом – частина 5

Швидко почистити

Зріжте верхівку і дно. Поставте на торець і розріжте уздовж. Ножем виріжте серцевину.


Фото pinterest

Звільнити від насіння

Швидко звільнити від насіння перчики чилі можна. Покатайте стручок між руками – насіння відокремляться від перегородок.


Фото pixabay

Загасити пожежу

Якщо перчик виявився занадто гострим, ні в якому разі не пийте воду. Пожежа в роті стане ще сильнішою. Порятунок – в молоці. Молочний білок казеїн зв'яже капсаїцин.


Фото pixabay

Зняти шкірку

Якщо потрібен перець без шкірки, запечіть його в духовці 20 – 30 хвилин. Запечений перець покладіть в поліетиленовий пакет, щільно зав'яжіть і залишіть на 15 – 20 хвилин. відпарена шкірка легко стягнеться руками.


Фото pinterest

Секрет гарного настрою досить простий! Потрібно лише запросити найкращих друзів, взяти Zubrowka Rose, тонік, лід та разом заміксувати гарний настрій.

Хлопчик чи дівчинка

Переверніть перець. Якщо у нього 4 сектори, це "дівчинка", 3 – "хлопчик". 


Фото pinterest

Прохолодно і сухо

Ні в якому разі не зберігайте перець в поліетиленовому пакеті. Вже через два дні він може зіпсуватися. Покладіть його в паперовий пакет і поставте в холодильник. У такому вигляді перці можна зберігати кілька тижнів.


Фото pinterest

Для пікніка

На пікніку запечіть на багатті перці, баклажани та томати. Зніміть з овочів шкірку і поріжте великими шматками. Заправте рубаним часником, олією, кінзою, базиліком, сіллю і перцем.


Фото eating

Яєчня з перчинкою

Викладіть на розпечену і змащену олією сковороду кільця перцю. У кожне вбийте по яйцю. Готову яєчню поперчіть, посоліть, присипте зеленню і подавайте до столу, приємно здивувавши близьких.


Фото pinterest

Багато не буває

Заморожуйте на зиму. До речі, заморожування зберігає майже всі корисні речовини та є найкращим способом тривалого зберігання будь-яких овочів, фруктів і ягід.


Фото pinterest