Пропонуємо 5 незвичайних способів приготування яєць. Вони сподобаються як професійним кулінарам, так і тим, хто просто хоче навчитись готувати.

Цікаво Продовження "Ейфорії" та інші головні кінопрем'єри: що подивитися глядачам на OLL.TV у січні

5 цікавих способів приготування яєць

Гарячий яєчний сендвіч з шинкою і сиром

У розігріту сковороду покладіть скибочку хліба з кількома шматочками шинки і сиру. Накрийте його іншою скибочкою хліба. Візьміть третій шматочок хліба і виріжте посередині коло. Покладіть його на верх бутерброда і вилийте свіже яйце в круглий отвір. Краї сендвіча змастіть розтопленим вершковим маслом. Обсмажте сендвіч до готовності.


Рецепт бутерброда з яйцем / Фото 5-Minute Crafts

Кошички із салатом

Візьміть свіжі яйця і зробіть просте тісто для млинців. Покладіть його в поліетиленовий пакет і відріжте кінчик.

Розігрійте олію в невеликій каструлі. Налийте тісто на ополоник і занурте його в гарячу олію. Тримайте, поки кошик не стане золотистим і не зіслизне з ополоника.

Покладіть кошик на серветку, щоб позбутися від зайвої олії. Готово! У ньому можна подавати салати і фрукти, використовуючи як їстівне блюдо.


Кошечки для салату / Фото 5-Minute Crafts

Мариновані яйця

Відваріть яйця і приготуйте звичайний маринад. Очистьте їх від шкаралупи і покладіть у скляну банку. Додайте кілька лаврових листів і чорний перець. Залийте банку гарячим маринадом. Залиште яйця на 2 – 3 дні в темному прохолодному місці. Готово!


Яйця в маринаді / Фото 5-Minute Crafts

Яйця, тушковані в томатному соусі

У звареному круто яйці ниткою зробіть горизонтальні надрізи. Обсмажте його в розігрітій олії кілька хвилин.

Одночасно готуємо соус. Обсмажте цибулю і додайте до неї томатну пасту, розчинену невеликою кількістю води. Покладіть яйця в соус і тушкуйте все 10 хвилин, додавши кілька столових ложок соєвого соусу і трохи часнику. Готово! Подавайте яйця з сумішшю томатного та соєвого соусів.


Тушковані яйця / Фото 5-Minute Crafts

Повітряні смажені яйця

Візьміть свіжі яйця та відокремте білки від жовтків. Збийте білки до повітряного стану. Покладіть їх на розігріту сковороду, а зверху вилийте жовтки. Готуйте, як звичайну яєчню, тобто 2 – 3 хвилини на середньому вогні.


Рецепт повітряного яйця / Фото 5-Minute Crafts