Морквяний суп – ідеальна страва для будь-якої пори року. Якщо цього тижня у вас не вистачає часу на приготування обіду, то це – ідеальний варіант

Цікаво 7 найромантичніших комедій: що варто переглянути на День Святого Валентина

Як приготувати морквяний суп-пюре

Інгредієнти:

  • 3 середні морквини;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • пів чайної ложки кмину (за бажанням);
  • пів чайної ложки куркуми;
  • 1 щіпка паприки (за бажанням);
  • 2 столові ложки жирних вершків (за бажанням);
  • сіль і перець на свій смак.

Приготування

Наріжте моркву кружечками. У великій каструлі розтопіть вершкове масло з крапелькою олії. Обсмажте моркву приблизно 5 – 7 хвилин, помішуючи, щоб вона не пригоріла.

Налийте 2 з половиною склянки води, накрийте каструлю кришкою і почекайте, поки вона закипить. Тоді додайте приправи: сіль, перець, куркуму, паприку, кмин. Ви можете змінити їх на інші на свій смак.

Накрийте каструлю кришкою, зменште вогонь і залиште покипіти приблизно на 45 хвилин. Коли морква стане м'якою, заберіть каструлю з вогню.

Зачекайте, поки морква охолоне. Потім перекладіть її у блендер та збийте до кремоподібної текстури. Перед подачею додайте трохи жирних вершків, гарбузового насіння, фети тощо.


Дуже смачний суп-пюре з моркви / Фото Unsplash