Щоб приготувати соковиту хрустку шаурму вдома, вам не знадобиться коса. Усе буде значно простіше. Ми зібрали для вас 5 найкращих рецептів домашньої шаурми.

До теми Як приготувати корисну шаурму: смачний рецепт від бренд-шефа Алекса Юсупова

Класична шаурма з куркою

Куряча шаурма / Фото gettyimages

Інгредієнти:

Інгредієнти для маринаду:

Соус із йогурту:

Приготування:

  1. З’єднайте всі інгредієнти маринаду у великій мисці, додайте курку і переконайтеся, що кожен шматок покритий маринадом. Накрийте плівкою миску та помістіть у холодильник на всю ніч, щоб курка добре замаринувалась.
  2. Далі приготуйте соус. З’єднайте в мисці всі інгредієнти для йогуртового соусу і перемішайте. Накрийте кришкою і поставте в холодильник.
  3. Для обсмаження курки нагрійте велику сковорідку на середньому вогні. Вам не потрібно змащувати її олією, оскільки в маринаді вона вже є.
  4. Помістіть курку на сковорідку і смажте на одній стороні протягом 4 5 хвилин, потім переверніть та готуйте іншу сторону протягом 3 4 хвилин (друга сторона займає менше часу). Вийміть курку і нещільно накрийте фольгою. Відкладіть відпочити на 5 хвилин.
  5. Наріжте курятину на тарілку поряд з лавашами, салатом та йогуртовим соусом.
  6. Щоб завернути лаваш, намажте його спершу йогуртовим соусом. Зверху трохи салату та помідорів та курячої шаурми. Загорніть і насолоджуйтесь!

Яловича шаурма

Яловича шаурма / Фото gettyimages

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Щоб зробити маринад, змішайте у великій мисці оливкову олію, оцет, лимонний сік, приправу до шаурми та часник. Додайте смужки стейка в миску, нарізану цибулю і повністю покрийте яловичину маринадом. Дайте їй постояти в холодильнику 12 години.
  2. Коли будете готові до приготування, перекладіть у каструлю і варіть, поки яловичина не звариться, приблизно 8 10 хвилин
  3. Щоб приготувати соус тахіні, помістіть всі інгредієнти, крім води, разом у кухонний комбайн або миску і змішайте, поки добре не з’єднаються. Повільно додайте воду, щоб досягти бажаної консистенції.
  4. З’єднайте яловичу шаурму з лавашем, соусом тахіні та овочами на вибір. Смакуйте із задоволенням!

Шаурма по-середземноморськи

Шаурма по-середземноморськи / Фото gettyimages

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У мисочці змішайте кмин, куркуму, коріандр, порошок часнику, солодку паприку та гвоздику.
  2. Просушіть курячі стегна насухо і приправте сіллю з обох сторін, а потім тонко наріжте невеликими шматочками.
  3. Помістіть курку у велику миску. Додайте спеції і покрийте кожне філе цією сумішшю. Додайте цибулю, лимонний сік і оливкову олію. Знову перемішайте. Накрийте кришкою та поставте в холодильник на 3 години або на ніч.
  4. Коли все буде готово, розігрійте духовку до 220 градусів С. Вийміть курку з холодильника і дайте їй постояти за кімнатної температури протягом декількох хвилин.
  5. Викладіть мариновану курку з цибулею в один шар на велике, злегка змащене олією, деко. Випікайте 30 хвилин у духовій печі. Для більш підрум’яненої, хрусткої курки покладіть деко на верхню решітку.
  6. Поки курка готується, підготуйте піти. Зробіть соус тахіні або соус дзадзикі.
  7. Для подачі розкрийте піти. Викладіть трохи соусу тахіні або соусу дзадзикі, додайте курячу шаурму, руколу, салат та соління або оливки за бажанням. Подавайте!

Вегетаріанська шаурма

Вегетаріанська шаурма / Фото gettyimages

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Нагрійте сковорідку на великому вогні. Змішайте суміш спецій для шаурми і лимонний сік. Змастіть цією сумішшю сир. Викладіть на деко і залиште на 5 хвилин.
  2. Тим часом змішайте огірок, помідори та червону цибулю з олією та червоним винним оцтом та приправте. Змішайте хумус і йогурт.
  3. Смажте сир на сковорідці, обертаючи один раз, до золотистого кольору.
  4. Розділіть йогурт хумус на 3 лаваші. Зверху викладіть гарячий сир, посипте салатом та м’ятою.
  5. Подавайте шаурму теплою.

Шаурма по-арабськи

Шаурма по-арабськи / Фото gettyimages

Інгредієнти:

Інгредієнти для маринаду:

Інгредієнти для соусу:

Приготування:

  1. М'ясо потрібно нарізати на тоненькі стейки і залишити на ніч у маринаді. Потім вийняти, обсушити паперовими рушниками. Обсмажити їх до напівготовності на сильному вогні в невеликій кількості олії до появи золотистої скоринки. Стейки охолодити, нарізати на смужки.
  2. Покладіть м'ясо у вогнетривкий посуд, накрийте фольгою. Запікайте м'ясо 20 хвилин у духовій печі, розігрітій до 180 градусів за Цельсієм. Потім фольгу потрібно зняти і потримати в духовці ще 10 15 хвилин.
  3. Для приготування соусу змішайте сметану з товченим часником, зеленою цибулею і порізаним огірком, заправте спеціями й дайте настоятися близько пів години у холодильнику.
  4. Піту розріжте навпіл, всередину покладіть скибочки свіжого помідора і огірка, на них викладіть шматочки м'яса і все полийте сметанним соусом.
  5. Готово!

Смачного!