Чому заварювати чай окропом – несмачно: усі секрети ідеального чаювання

7 травня 2021, 09:10
Читать новость на русском

Люди в усьому світі люблять чай і п'ють його щодня: уранці – щоб підбадьоритися; увечері – щоб зігрітися. Але мало хто знає, як заварювати чай так, щоб він віддавав напою весь свій смак та аромат.

Отже, смак чаю залежить від способу заварювання. Ми розкриємо вам кілька важливих нюансів – і ваш чай завжди буде бездоганним!

Читайте також: Печериці на грилі: як їх правильно обрати й смачно приготувати

Не варто заливати чай окропом

Ніколи не заливайте чай окропом, інакше можна спалити чайні листи. А ось залити окропом трави або фрукти просто відмінна ідея.
Температуру води для заварювання можна визначити без термометра. Як тільки з'являється пар і чайник починає трохи вібрувати – це приблизно 65 – 75 °C. А коли вода починає пузиритися – це 85 – 90 °C.


Фото uyut

Використовуйте тільки свіжу воду для заварювання чаю

При кип'ятінні води повторно на стінках чайника осідають мінеральні речовини й утворюється накип. А ще з води випаровується кисень, який необхідний для правильного заварювання чаю.


Фото teren

Заварюйте чай відповідно до пропорції

1 чайна ложка на 1 чашку. Ніколи не додавайте додаткову ложку чаю. Додаючи її, ви не зробите його міцнішим, він просто втратить свій унікальний аромат.


Фото uyut

Зніміть кришку з чайника, поки чай заварюється

Це насичує листя киснем і допомагає аромату розкритися.


Фото teren

Порядок інгредієнтів має значення

Якщо ви п'єте чай, заварений в чайнику, налийте в чашку спочатку молоко, а тільки потім чай. Таким чином молоко нагріється до тієї ж температури, що і чай, і напій буде ароматнішим. Якщо ж ви додасте молоко в останню чергу, то охолоне сам чай.

Якщо ви заварюєте чайний пакетик, то молоко слід додати у кінці

Покладіть пакетик в гарячу воду на 3 хвилини, щоб він міг заваритися, вийміть його, а потім вже додайте молоко. Якщо ви наллєте молоко відразу ж, то жир може покрити листя і не дасть їм заваритися.


Фото uyut

Вийміть листя з чайника, після того, як він заварився

Не викидайте листя, ви можете їх повторно заварити пізніше.


Фото teren

Ніколи не віджимайте пакетик об стінку чашки

Інакше ви вичавите корисні речовини й чай стане гірким. Просто вийміть його. Якщо ви любите міцний чай з трохи гірким присмаком, спробуйте чай ассам.


Фото uyut