Отже, смак чаю залежить від способу заварювання. Ми розкриємо вам кілька важливих нюансів – і ваш чай завжди буде бездоганним!
Читайте також: Печериці на грилі: як їх правильно обрати й смачно приготувати
Не варто заливати чай окропом
Ніколи не заливайте чай окропом, інакше можна спалити чайні листи. А ось залити окропом трави або фрукти просто відмінна ідея.
Температуру води для заварювання можна визначити без термометра. Як тільки з'являється пар і чайник починає трохи вібрувати – це приблизно 65 – 75 °C. А коли вода починає пузиритися – це 85 – 90 °C.
Фото uyut
Використовуйте тільки свіжу воду для заварювання чаю
При кип'ятінні води повторно на стінках чайника осідають мінеральні речовини й утворюється накип. А ще з води випаровується кисень, який необхідний для правильного заварювання чаю.
Фото teren
Заварюйте чай відповідно до пропорції
1 чайна ложка на 1 чашку. Ніколи не додавайте додаткову ложку чаю. Додаючи її, ви не зробите його міцнішим, він просто втратить свій унікальний аромат.
Фото uyut
Зніміть кришку з чайника, поки чай заварюється
Це насичує листя киснем і допомагає аромату розкритися.
Фото teren
Порядок інгредієнтів має значення
Якщо ви п'єте чай, заварений в чайнику, налийте в чашку спочатку молоко, а тільки потім чай. Таким чином молоко нагріється до тієї ж температури, що і чай, і напій буде ароматнішим. Якщо ж ви додасте молоко в останню чергу, то охолоне сам чай.
Якщо ви заварюєте чайний пакетик, то молоко слід додати у кінці
Покладіть пакетик в гарячу воду на 3 хвилини, щоб він міг заваритися, вийміть його, а потім вже додайте молоко. Якщо ви наллєте молоко відразу ж, то жир може покрити листя і не дасть їм заваритися.
Фото uyut
Вийміть листя з чайника, після того, як він заварився
Не викидайте листя, ви можете їх повторно заварити пізніше.
Фото teren
Ніколи не віджимайте пакетик об стінку чашки
Інакше ви вичавите корисні речовини й чай стане гірким. Просто вийміть його. Якщо ви любите міцний чай з трохи гірким присмаком, спробуйте чай ассам.
Фото uyut