9 головних правил етикету за столом, які варто запам'ятати на все життя

13 червня 2021, 12:35
Читать новость на русском

У повсякденному житті ми рідко замислюємося, чи правильно ми їмо, чи використовуємо прибори, куди дивимося й про що говоримо за столом. Але час від часу нам доводиться поспіхом згадувати все, що ми знаємо про столовий етикет, щоб не осоромитися в гостях чи на діловій зустрічі.

Пропонуємо вам освіжити свої знання чи заповнити проглани в царині етикету й дотримуватися правил поведінки за столом не лише на публіці, а й удома. Отже…

Читайте також Оригінал проти підробки: на що звертати увагу при покупці алкоголю

Жуйте із закритим ротом

Це не так уже й важко. Просто не кладіть в рот великі порції їжі, і все вийде. До речі, жувати жуйку теж потрібно з закритим ротом.


Фото pixabay

Говоріть із порожнім ротом

Пристойні люди спочатку жують і ковтають, а потім промовляють.


Фото pixabay

Правильно їжте

Не потрібно нахилятися до тарілки. І тим більше підносити тарілку до лиця. Випрямитеся, адже 20 – 30 сантиметрів – не така вже й велика відстань.


Фото fooding

Кладіть серветку на коліна

Серветку розправте на колінах, не потрібно її закладати за комір. До речі, наприкінці трапези залиште її зліва від тарілки.


Фото pixabay

У житті досягає мети той, хто має рішучість ризикувати. Zubrowka Czarna – для твоїх сміливих ідей.

Не тягніться за стравою

Запам'ятайте два чарівних слова: "передайте, будь ласка". Дотягуватися можна до страв, до яких легко дістатися витягнутою рукою.


Фото pixabay

Із загальної – загальними

Із загальної тарелі насипайте лише столовим прибором, який лежить біля страви.


Фото fooding

Багато приборів? Не панікуйте

Правило їх використання просте: починайте з тих, що лежать далі від тарілки. Беріть прибори в міру подачі страв, наближаючись до тарілки.


Фото pixabay

Наливайте помірно

Майте на увазі: келих з вином наповнюють не більше ніж наполовину, а краще – на ⅓. Виняток – лише для шампанського. Ним келих можна наповнити на ¾, щоб далі без поспіху смакувати.


Фото fooding

Дякуйте

Якщо хочете висловити захоплення кухареві – складіть прибори паралельно одне одному кінцями вправо. Серветку покладіть ліворуч від тарілки. Подякуйте – і можете бути вільні.


Фото fooding