Ну, це якщо не знати 5 простих секретів. Ми дібрали для вас найкращі способи, як зняти тоненьку шкірку з моледеньких бульб без зайвого клопоту.

Читайте також Оригінал проти підробки: на що звертати увагу при покупці алкоголю

Спеціальні рукавички

Молоду бульбу перед чисткою ретельно помийте під струменем води, щоб повністю змити з них залишки землі. Одягніть на руки спеціальні господарські рукавички з грубого матеріалу. Добре потріть кожну картоплину. При такому способі шкірка відокремиться практично відразу ж, а вода змиє її.


Лише рукавички та картопля буде почищена / Фото Inspire Uplift

Замочування у воді

Залийте бульбу холодною водою і залиште постояти деякий час, обов'язково накривши місткість кришкою. Потім потрясіть посуд, після чого злийте всю воду. За потреби повторіть процедуру кілька разів, поки вода не стане чистою.

Губка для миття посуду

Використовувати слід її жорстку сторону. Картоплину треба тримати під струменем води. Вона буде змивати бруд зі шкіркою, а також сприятиме її відшаруванню.


Губкою можна мити не тільки посуд, а ще й чистити картоплю / Фото Hagglezon

Окріп і холодна вода

Спершу занурте її ненадовго в окріп, після чого одразу ж опустіть в крижану воду. За потреби потріть бульби одна об одну.

За допомогою солі

Молоду картоплю добре помийте. Візьміть щільний поліетиленовий пакет, насипте в нього сіль і додайте картоплю. Добре потріть, щоб шкірка відокремилася від бульб, а потім помийте картоплю під проточною водою.