"Шведський стіл" завжди мав попит серед гостей через свою вигоду: з'їсти усе, що хочеш за невелику плату – апріорі чудова пропозиція. Незалежно від кількості спожитої їжі, ви завжди платите однакову суму. Але чи реально заробити, коли суть пропозиції полягає в заохочуванні до більшого споживання? Відповідь, однозначно, так!

Читайте також: Секрети барменів, про які ніхто не знає

Персонал тягне час, коли потрібно поповнити лоток з дорогою їжею

Офіціантів зазвичай інструктують, щоб вони не надто поспішали з подачею дорогих продуктів, зате все ситне і дешеве має бути завжди доступно. Не всі відвідувачі чекатимуть, коли принесуть краба або креветки. Хтось і млинцями наїсться, а ресторану це вигідно. Якщо зі столів довго не прибирають брудний посуд, то це теж іноді робиться спеціально – так менша ймовірність, що гість піде за ще однією порцією.


Фото pixabay

Страви, які не з'їли використовуються ще раз

Наприклад, рибна страва, приготовлена в понеділок, стає рибним пирогом або рибним супом у вівторок.


Фото pixabay

Багато відпочивальників споживають їжу прямо із загального посуду

У одному з готелів азійка куштувала супи прямо з каструль. Вона пробувала їх, використовуючи загальний ополоник.


Фото pixabay

Потрібно бути дуже уважними, адже у тарілку може щось неїстівне потрапити

До речі, якщо ви поскаржитеся, у вас заберуть страву назад, але через хвилин п'ять винесуть ту ж саму. Так що не дивуйтеся, якщо знайдете ще одну волосину.


Фото pixabay

Продукти, які швидко псуються, можна використати ще раз

Головне знати секрет, як правильно подати, щоб відвідувачі не запідозрили, що продукт не свіжий.

Наприклад, відро йогурту, яке стояло і псувалося по кілька днів, регулярно подавалося гостям.


Фото pixabay

Їжа і посуд після підлоги може опинитися на столі

Наприклад, деякі люди навмисно кидають столове приладдя на землю, а потім кладуть їх назад у їжу.


Фото pixabay

Страва може бути приготована з іншого інгредієнта, ніж заявлено

Наприклад, куряча паличка, так написано на етикетці, була зроблена з риби.


Фото pixabay

Будь-яку помилку можна замаскувати

Наприклад, яловичі ребра засмажили у фритюрі, намазали соусом барбекю і подали, а в оригіналі вони мали смажитися у духовці, але їх не вчасно витягнули з морозильної камери.


Фото pixabay

Страви можуть закінчитися не тому, що їх приготували в недостатній кількості, а тому, що деякі відвідувачі з'їдають весь запас, не рахуючись з іншими гостями

Одна пара з'їла усі крабові ніжки тижневого запасу.


Фото pixabay

Один з кращих варіантів "шведського столу" – китайський

Їжу у таких ресторанах готують прямо на ваших очах. Та й посуд завжди чистий.


Фото pixabay

У деяких ресторанах діють спеціальні заходи для відвідувачів, які кладуть на тарілку більше їжі, ніж можуть з'їсти

Якщо ти не з'їдаєш усе, що на тарілці, ти мусиш заплатити за ціною з меню.


Фото pixabay