Нумо розбиратись, як же правильно заморожувати дарунки літа!

Читайте також Оригінал проти підробки: на що звертати увагу при покупці алкоголю

Підготовка до заморожування

Виберіть ягоди, які повністю достигли, але не розлізлися. Віддайте перевагу цілим і твердим плодам, якщо ви маєте намір заморожувати їх цілими, а не м'ятими.


Фото fooding

Ще кілька порад

Пам'ятайте, що для кращого збереження поживних речовин заморожені ягоди варто кидати одразу в киплячу воду, не розморожуючи. Повторно поміщати плоди в морозилку категорично заборонено, тому відразу розділіть ласощі на порції.


Фото fooding

Найчастіше заморожують

З фруктів найчастіше заморожують яблука і груші, сливи й абрикоси. А з ягід – полуницю, суницю і вишню. Але візьміть на замітку, що чудово зберігають свої корисні властивості малина й ожина, чорниця і журавлина, виноград і смородина.


Фото fooding

Ретельно вимийте та висушіть

Фрукти ретельно миються в холодній воді, щоб змити всі пестициди, які можливо присутні на їх поверхні. Воду з фруктів треба увібрати паперовим рушником, через те, що при заморожуванні неосушених фруктів на них утвориться крижана кірка з води.


Фото fooding

Нарізаються тільки великі фрукти

Нарізаються в основному тільки великі фрукти, такі як яблука, дині, груші та абрикоси. Полуничку, вишню, смородину не ріжуть. Нарізані фрукти швидше заморожуються і займають менше місця при зберіганні.


Фото fooding

Правильне розміщення

Нарізані вимиті та обсушені фрукти розміщуються одним шаром на деку. Шматочки фруктів не повинні дотикатися, а то злипнуться. Потім поміщаються в морозильну камеру до повної їх заморозки.


Фото fooding

Замерзлі фрукти

Замерзлі фрукти потрібно перекласти в контейнер для подальшого їх зберігання. Повністю замерзлі фрукти можна зберігати в запечатаному пакеті. Хорошим помічником для замороження фруктів стане вакуумний пакет, оскільки при контакті фруктів з повітрям можлива поява стороннього запаху.


Фото fooding