8 кулінарних секретів, які виручатимуть вас щодня
Смачно попоїсти люблять усі, навіть ті, хто рахує кожну калорію. А от готувати – не кожен. Переглядаючи кулінарний глянець, ми уявляємо собі процес чистеньким, простеньким і дуже естетичним. Насправді ж приготування їжі перетворюється для декого на пекельний квест із зовсім не гламурним результатом.
Тому для тих, хто таки насмілився підкорити кухню, ми зробили добірку дуже корисних хитрощів. Упевнені, про деякі з них ви навіть не здогадувалися.
Читайте також Де літо, там Zubrowka: масштабна івент-арена "Морвокзал" запрошує на концерти просто неба
Натерти м'який сир можна легко
Якщо потрібно натерти м'який сир, спочатку його підморозьте. Пів години в морозилці – і проблема прилипання до терки сиру буде вирішена. М'який сир стане твердим і його легко можна потерти.
Фото pinterest
Спекти кекси без формочок
Хочеться кексів, а формочок немає? Вихід є. Використовуйте пергаментний папір. Кекси, приготовані таким способом, вирізняються індивідуальним "дизайном".
Фото pinterest
Видалити насіння без проблем
Ложка для морозива, а така є майже у всіх, швидко видалить насіння з кабачка, баклажана або огірка.
Фото pinterest
Приготувати м'яке м'ясо
Не соліть коли попало. Сіль стане причиною передчасного виділення соку. Посоліть в кінці. В ідеалі – прямо в тарілці.
Фото pinterest
Якщо закінчився майонез
Якщо майонез закінчився – не панікуйте. Якщо є сметана, додайте в неї жовток яйця і гірчицю. Такий майонез точно буде не гірше купленого.
Фото eating
Зварити смачну молочну кашу
А ви знали, що рис, перловка, овес та інші – дуже довго розбухають в молоці. Маючи намір зварити молочну кашу, доведіть крупи до напівготовності у воді та лише потім додайте молоко.
Фото eating
Надати страві пікантності
У цьому вам допоможе часник. Але додавати часник в страву зовсім не обов'язково. Просто протріть тарілку розрізаним зубчиком часнику перед тим, як маєте покласти на неї страву.
Фото eating
Розрізати яйце без крихт
Проблема розсипання жовтка при різанні яйця легко вирішується, якщо змочити ніж у холодній воді. Тепер часточки та кубики будуть акуратними.
Фото eating