Укр Рус
1 листопада, 15:31
4

11 кухонних лайфхаків, які спростять вам життя

11 кухонних лайфхаків, які спростять вам життя 11 кухонних лайфхаків, які спростять вам життя

Що робити, якщо пересолили суп, як пришвидшити готування різних круп та ще 9 хитростей, які зроблять вас справжнім майстром у своїй кухні. Удосконалюйте свої скіли разом з Ідеї 24!

Закладаємося, що про деякі з цих порад, які підготувала Катерина Боярська, ви й не здогадувалися. Поповніть свій арсенал як мінімум ще 11 хитрощами.

І ще Без окропу, мікрохвильовки й навіть плити: нестандартна ідея приготувати макарони

Кухонні лайфхаки на всі випадки життя

#1

Щоб не чекати, коли вода закипить у каструлі на плиті, можна її довести до кипіння спочатку в електричному чайнику, а потім залити у каструлю. Це значно зекономить вам час.

#2

Приділіть один день на тиждень, щоб почистити, нарізати всі необхідні овочі й заморозити їх. Заготівлі – це дуже зручно! Потім вам залишиться лише дістати овочі з морозилки й висипати у каструлю.

#3

Усім відомо, що варіння круп займає найбільше часу. Деякі з них доводиться варити понад годину. Щоб пришвидшити цей процес, замочіть їх на ніч у питній воді.

#4

Якщо пересолили суп, потрібно занурити в нього марлю з будь-якою крупою та проварити кілька хвилин. Результат вас здивує!

#5

Аби салат зробити ще кориснішим, можна додати суміш перемелених горіхів і насіння. Це не лише здорово, а й надасть страві цікавого смаку!

#6

Як зробити бульйон наваристим без м'яса? Для цього додайте 1столову ложку оливкової олії та варіть бульйон на овочах (цибуля, лаврове листя, стебло кейлу, стебло селери, морква та інші).

#7

Замість панірувальних сухарів використовуйте мелені горіхи. Корисно та смачно.

#8

Якщо якийсь продукт "завалявся" в холодильнику – готуйте з нього термічно оброблену страву (запіканку, рагу, компот).

#9

Якщо після вечері залишилися залишки їжі – заморозьте їх, а потім згодуйте тваринам.

#10

Горіхи зберігайте у холодильнику чи морозильнику. Так вони не стануть гіркими та не зіпсуються.

#11

У випічці яйця можна замінити на банан, насіння льону чи навіть насіння чіа.

Читайте також Як відіпрати брудні кухонні рушнички у мікрохвильовці: цей лайфхак займе у вас лічені хвилини

Текст публікації Катерини Боярської:

Мої кухонні лайфхаки

Щоб не чекати, коли вода закипить у каструлі на плиті – я кип'ячу воду спочатку у чайнику, а потім заливаю у каструлю.
Приділіть один день на тиждень, щоб нарізати всі необхідні овочі і заморозити. Заготівлі. Дуже зручно дістав, висипав, не потрібно чистити від шкірки, різати, витрачати час щоразу на це.
Щоб довго не варити крупи по годині, а то й більше я замочую їх на ніч у питній воді. До того ж так вони стануть набагато кориснішими, віддавши фітинову кислоту у воду (а вона не корисна).
Якщо пересолили суп, потрібно занурити в нього марлю з крупою та проварити.
Для корисності салату часто додаю суміш злегка перемелених горіхів і насіння. Надає салату цікавого, пікантного смаку.
Я варю супи без м'яса. Від того можна подумати, що бульйон стає не наваристим. Для цього я додаю 1 ст. оливкової олії та варю бульйон на овочах (цибуля, листя лавра, стебло кейлу, стебло селери, морква та інші).
Замість панірувальних сухарів використовую мелені горіхи. Корисно та смачно.
Якщо якийсь продукт "завалявся" в холодильнику - готую з нього термічно оброблену страву (запіканка, рагу, компот та ін.).
Якщо після вечері не доїли зі столу всі страви – я заморожую рештки їжі, а потім віддаю тваринам.
Горіхи зберігаю в холодильнику чи морозильнику. Так вони не стануть гіркими і не зіпсуються. (В горіхах масло, а воно повинно жити в холоді).
У випічці заміняю яйця на банан, насіння льону, насіння чіа.