Як розм'якшити жорстке та не дуже свіже м'ясо: 3 дієвих способи

5 червня 2021, 15:20
Читать новость на русском

Навіть якісне та свіже м'ясо потрібно вміти добре приготувати, а що ж казати про давненько забутий шматок у морозилці. Головне не впадайте у відчай, стейк з нього навряд чи вийде, але запекти або посмажити таке м'ясо цілком можливо.

Щоб воно вийшло ніжним і соковитим доведеться вдатися до деяких кулінарних хитрощів, які дозволять врятувати ситуацію. А до яких саме, ми вам розповімо.

Читайте також Оригінал проти підробки: на що звертати увагу при покупці алкоголю

Відбивання

Найвідоміший спосіб надати м'ясу соковитості – це відбивання.

  • Яловичину або свинину нарізають поперек волокон на шматки приблизно у 1,5 сантиметри завтовшки;
  • Складають у поліетиленовий пакет і відбивають кулінарним молотком.


Фото fooding

Під час розриву сполучних волокон м'ясо стає більш пухким і ніжним.

Не чекайте на гарний настрій. Створіть його самостійно, запросивши друзів на коктейль із Zubrowka Rose.

Маринування зсередини

Щоб скоротити час приготування "старого" м'яса і зробити його більш ніжним, спробуйте заздалегідь наситити його маринадом зсередини. Для цього вам знадобиться спеціальний кулінарний ін'єктор (шприц).

Обколювати м'ясо потрібно у декількох місцях з кожного боку шматка.

Для найпростішого розсолу вам потрібно:

  • 1 склянку кип'яченої гарячої води;
  • 2 чайних ложки меленого перцю;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 столові ложки розтопленого вершкового масла.

Маринад краще процідити через сито з великими та дрібними дірочками та дати розсолу охолонути до кімнатної температури.


Фото nytimes

Після цього залиште його маринуватися на 2 – 4 години. За годину до приготування покладіть у розсіл цибулю, часник і улюблені спеції, щоб наситити шматочок ароматами.

Вимочування у кислоті

Фруктові кислоти запускають процес розщеплення волокон – тобто, м'ясо починає перетравлюватися ще до приготування, стаючи м'яким і ніжним.

Для маринаду використовуйте – ківі

Але не перестарайтеся з його кількістю – однієї ягоди на кілограм м'яса буде цілком достатньо.


Фото fooding

Ще один чемпіон за вмістом кислот – лимон

Змішайте 100 мілілітрів лимонного фрешу та 1 літр газованої мінеральної води й потримайте у цій рідині шматочки м'яса протягом декількох годин – результат вас приємно здивує.


Фото nytimes

Червоне вино теж згодиться

Використайте напій для маринування "старої" яловичини. М'ясо після такої обробки стає ніжним і насичується тонким та приємним ароматом. До речі, під час приготування зі страви випарується весь спирт.

  • Наріжте м'ясо на невеликі шматочки та покладіть його у червоне вино;
  • Додайте у маринад розмарин і чебрець;
  • Залиште м'ясо маринуватися мінімум на годину;
  • Потім промийте шматочки у підсоленій воді та готуйте звичним способом.


Фото fooding