Піна на бульйоні: чи потрібно її збирати
Кожна господиня знає: під час варіння м'яса підіймається піна, яку доводиться раз по раз знімати. Її може бути більше або менше, але утворюється вона завжди. Та чи знаєте ви, яка природа цієї піни, навіщо її насправді знімають і чи взагалі варто це робити?
Зараз ми розкриємо вам цей секрет. Отоже…
Читайте також Оригінал проти підробки: на що звертати увагу при покупці алкоголю
Що це за піна?
Багато людей вважає, що наверх спливає все найшкідливіше з м'яса: бруд, антибіотики. Але це не зовсім так.
При варінні більша частина білків залишається всередині шматка, проте їх невеликий обсяг виділяється у воду й під впливом високої температури згортається, утворюючи пінку.
Пінка при варінні це білок, що виділяється з м'яса. У цьому випадку вона має світлий, сіруватий відтінок.
Пінка при варінні м'яса не так вже й шкідлива, як ви думали / Фото food
Сіра, як ніби брудна піна говорить про те, що в м'ясі було багато крові. Як правило, вона з'являється при варінні яловичини, свинини, домашньої курки або індички.
Чи потрібно знімати піну з бульйону
Якщо не знімати пінку при варінні м'яса, нічого поганого не відбудеться, і постраждає лише зовнішній вигляд вашого супу. Якщо залишити її, бульйон буде не прозорим, а каламутним. А згорнута кров має специфічний смак, який подобається не всім.
До того ж піна прилипає до каструлі, і потім її важко відмити.
Нічого жахливого не станеться, якщо ви не зберете піну / Фото food