Найпоширеніші кулінарні помилки, які ми успадкували від батьків

30 червня 2021, 17:19
Читать новость на русском

Зазвичай нас учать готувати мами, а їх учили бабусі. Це споконвічна традиція. Та чи не запозичуємо ми разом із кулінарним досвідом пращурів також їхні помилки?

Ідеї 24 зібрали найпоширеніші помилки під час приготування їжі, яких, можливо, припускаєтесь і ви. Спробуйте готувати трохи інакше – і здивуєтесь, наскільки смачнішими стануть ваші улюблені страви.

Рекомендуємо Яскраві коктейлі із Zubrowka зі справжнім літнім вайбом – частина 5

Котлети без сухарів

Якщо ви продовжуєте додавати сухий хліб у фарш, бо так робила ваша мама – рекомендуємо змінити рецепт. Перед додавання у м'ясо, сухарі варто вимочити у молоці. Мокрий хліб додасть вологи фаршу і він буде соковитим. Тоді як сухий – лише витягне всю вологу з м'яса, і ваші котлети стануть твердими та підгорять.


Котлети із сухим та розмоченим хлібом / Фото Pinterest

Розмороження м'яса не при кімнатній температурі

Експерти радять не залишати м'ясо при кімнатній температурі, щоб воно розморожувалось. В таких умовах прискорюється розмноження бактерій, і продукт починає псуватися. Тому краще розморожувати його в холодильнику. Безперечно, це займе більше часу, але ви будете впевнені, що м'ясо свіже.

Ще один трохи швидший спосіб розморозки – у холодній воді. Для цього м'ясо необхідно помістити в герметичне упакування і покласти у місткість з водою. Не забувайте змінювати воду кожні пів години.


Розморожуйте м'ясо у холодильнику / Фото Pinterest

Смаження часнику

Часник обсмажується дуже швидко, у порівнянні з цибулею. Тому, якщо ви хочете, щоб прожарення було однаковим, варто нарізати часник великими шматочками. Можна також додати його на сковорідку після цибулі або заздалегідь підготувати інші інгредієнти.


Часник дуже швидко підгоряє / Фото Pinterest

Маринування м'яса не займає години

Всі ми знаємо, що тривале маринування додає м'ясу кращого смаку. Проте це хибна думка!

Насправді чим довше м'ясо тримати в маринаді, тим більше воно буде "гумовим" на смак. Це відбувається через оцтову та лимонну кислоту, яка додається у маринад. Для ідеального смаку і текстури достатньо маринувати м'ясо 20 хвилин.


Не перетримуйте м'ясо у маринаді / Фото Pinterest

Як розслабитись після важкого дня? Запроси друзів на келих Zubrowka.

Сухофрукти не треба замочувати

Не обов'язково замочувати сухофрукти перед вживанням. Їх цілком можна їсти, не розмочуючи. Проте перед додаванням у салат або випічку їх варто опустити в окріп на 10 – 15 хвилин: завдяки цьому сухофрукти стають м'якшими, а смак – яскравішим. 


Перед тим, як додавати сухофрукти у тісто – розмочіть їх / Фото Pinterest

Ми мили овочі неправильно

Сполоснути зелень до салату під струменем води – недостатньо. Щоб позбутись пестицидів та мікробів, необхідно потерти продукти руками, або замочити їх у воді зі содою. 


Промивайте овочі руками / Фото Pinterest

Обсмаження м'яса до скоринки

Щоб ваш стейк вийшов із хрусткою скоринкою, варто після додавання спецій почекати 15 хвилин, періодично промокаючи серветкою вологу. Річ у тому, що підсолене м'ясо виділяє велику кількість вологи. Тому доведеться тримати шматки на вогні довше, що призведе до сухості.


Приберіть вологу з м'яса за допомогою серветки / Фото Pinterest

Закриваємо каструлю кришкою

Для того, щоб картопля проварилася рівномірно і швидко, варто накривати каструлю кришкою. Таким чином тепло буде акумулюватися і утримуватися ефективніше.


Картопля провариться рівномірно, якщо її накрити кришкою / Фото Pinterest

Цікаво знати 9 продуктів, які ми досі нарізали неправильно

Відбиваємо м'ясо правильно

Щоб м'ясо обсмажилось рівномірно, потрібно його правильно підготувати. Курятину дуже легко пересушити, особливо, якщо вона нерівномірно відбита. Рекомендуємо робити це, помістивши м'ясо в пакет або накривши плівкою. По-перше, ви вбережете його від крихт і бактерій зі стільниці. По-друге, так ви залишите волокна цілими, а, отже, м'ясо буде ніжним і соковитим, а не розсипчастим.


Відбивайте м'ясо у пакеті або плівці / Фото Pinterest