Секрети правильного харчування: як обрати ідеальний час для вживання продуктів
Для того, щоб організм отримував необхідну кількість калорій та вітамінів, раціон кожної людини має бути збалансованим та різноманітним. Проте, навіть вживаючи корисні продукти, ми навіть не задумуємося про те, чи не нашкодять вони нам.
Ідеї 24 зробили для вас добірку продуктів, які потрібно вживати у певний час. Якщо ви не дотримуватиметесь певних правил, то, ймовірно, дуже нашкодите своєму здоров'ю.
Читайте також: Як перетворити їжу на мистецтво: фотоприклади геніальної подачі страв
Банани
Мабуть, кожен вважає банан корисним фруктом, який можна вживати на сніданок. Однак, банани містять велику кількість цукру, що негативно позначається на організмі. Через кілька годин після сніданку ви відчуєте не просто голод, а й втому. Окрім цього, вживання бананів на голодний шлунок може спричинити діарею. Краще вживайте цей продукт в інший час доби. Якщо вам кортить скуштувати його зранку – поєднайте з продуктами, які містять корисні жири.
Фото freepik
Кава
Наш організм зранку та ще мінімум двічі впродовж дня виробляє гормон стресу – кортизол. Цей гормон допомагає організму "прокинутися". Натомість кофеїн зупиняє дію кортизолу. Так, випиваючи чашку кави зранку на голодний шлунок ви докладаєте максимум зусиль до того, щоб залишатися сонним та повільним до обіду.
Фото bestcoffe
Рис
Варений рис – досить калорійний продукт, який довго засвоюється. Тому бажано його не їсти ввечері. Оптимальний час для вживання рису – обід. У цей час людський метаболізм працює найкраще, що сприяє швидкому засвоєнню калорій.
Фото fayni-recepty
Цікаво: Посуд, який ви точно захочете мати: 15 креативних фотоідей
Молоко
Ми з дитинства звикли починати ранок зі смачного та ароматного теплого молока. Але така звичка погано впливає на організм дорослої людини. Склянка молока зранку може викликати печію та біль у шлунку.
Фото infagro
М'ясо
М'ясо є чудовим джерелом білка та вітамінів групи B. Не куштуйте м'ясні страви на сніданок і за 3 години до сну. У такому випадку ви отримаєте від цього тваринного продукту максимум користі.
Фото zdorovieinfo
Горіхи
Горіхи – чудове джерело корисних жирів та калорій. Але їх не варто вживати перед сном, оскільки процес перетравлення горіхів досить складний. Це, в свою чергу, може завадити швидкому засинанню. Використовуйте горіхи для приготування сніданку або перекушуйте ними впродовж дня. Це допоможе зміцнити здоров'я, нормалізувати рівень холестерину та покращити стан шкіри і волосся.
Фото lifehacker
Сир
Обираючи в магазині сир, купуйте продукт із низьким вмістом жиру. Не варто твердий сир їсти перед сном. Він важко перетравлюється, тому може викликати дискомфорт і порушити ваш сон. В ідеалі найкраще сир їсти на сніданок. Так він повпливає на здоров'я кісток, а також на міцність нігтів і стан волосся.
Фото kinhtengaynay
Цитрусовий фреш
Вважається, що пити на сніданок апельсиновий фреш – корисно. Це хибна думка, адже цитрусові, а також фреш з них збільшують вироблення кислоти. Це спричиняє печію, різкі болі, важкість у шлунку, а також повільне засвоєння поживних речовин. Склянку свіжовичавленого фрешу краще випийте через деякий час після сніданку.
Фото telegraf