Якщо часу зовсім обмаль, м'ясо можна поставити маринуватися навіть у багажнику автомобіля. Поки приїдете на природу, воно промаринується й буде готове до смаження!

Читайте також Коли життя підкидує лимони – зроби з них коктейлі з Soplica

Шашлик зі свинини

Класичний і найбільш поширений варіант популярної страви, приготовленої на вогні. Для того, щоб м'ясо за короткий час промаринувалося, потрібно використати пиво. Для цього під час поїздки обов'язково знадобиться пакет-слайдер або як його ще називають "зіпер".

Поміщаємо туди уже готові шматочки м'яса, додаємо подрібнену на кільця і злегка пом'яту руками цибулю, всипаємо сіль, коріандр та інші спеції до смаку і все ретельно перемішуємо.

Цибуля – обов'язковий компонент під час приготування смачного шашлику / Фото Vilkin.pro

Після цього пакет ставимо вертикально і вливаємо до м'яса темне пиво. Воно повинно покривати усі інгредієнти. Максимально видавлюємо повітря з пакета, закриваємо ємність і залишаємо маринуватися до того часу, поки не доберемося до місця відпочинку.

Шашлик вийде соковитим, матиме приємний аромат солоду та хмелю. І, що не менш важливо, маринуватиметься короткий час.

Цікаво 7 неочевидних помилок, які зіпсують смак ваших шашликів

Шашлик з яловичини

Для того, щоб шашлик з яловичини попри швидкий спосіб маринування вийшов соковитим та ніжним, потрібно обрати найкраще м'ясо. У цьому випадку радимо купувати стейки. Відправляємо м'ясо в пакет зіпер, додаємо оливкову олію (з розрахунку приблизно одна чайна ложка на один стейк), свіжий або сушений розмарин, чорний мелений перець та сіль до смаку.

З пакета ретельно видавлюємо повітря і закриваємо застібку. До моменту приїзду на дачу шашлик замаринується.

Для приготування шашлику можна використовувати яловичі стейки / Фото Steakandgrill

Шашлик з баранини

Принцип швидкого маринування такий самий, як і для двох інших видів м'яса. Тобто баранину поміщаємо у спеціальний пакет із застібкою і додаємо улюблені спеції.

Ідеальний маринад для баранини – з цибулі. На півтора кілограма м'яса потрібно почистити 3-4 цибулини, нарізати кільцями, пом'яти їх руками й відправити в пакет з м'ясом. Найбільш вдало підкреслить аромат та смак баранини зіра. Тому за бажанням можна її додавати.

Обов'язково випустити повітря з пакета і герметично його закрити. Саме це пришвидшить процес маринування м'яса.

Шашлик з баранини швидко замаринується завдяки використанню пакетів на застібці / Фото Glovoapp